6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Birevim

Ev nasıl alınır? Tasarruf yaparak mı, borçlanarak mı?

Ev nasıl alınır? Tasarruf yaparak mı, borçlanarak mı?

İnsanlar ev sahibi olmak ister. Küçük küçük taksitler ödemek, peşinat vermemek, ara ödeme yapmamak ister. Beğendiği evi almak ister. Mümkünse hemen kiradan kurtulup kendi evine taşınıp daha konforlu bir hayat yaşamak ister. Birevim, insanların kolaylıkla ev sahibi olmaları için çalışıyor. Farklı farklı ihtiyaçlara çözümler sunan, kendine özgü ve tescilli tasarruf yöntemleriyle ev sahibi olmak isteyenlerin isteklerini her zaman göz önünde bulunduruyor.

Ev sahibi olmak isteyen bir kişi, faiz ya da adı her ne olursa olsun evin değerinin üzerinde bir fark ödemek istemiyorsa bunun çözümü Birevim’in tasarrufa dayalı tamamen faizsiz ev  alma yöntemlerindedir. Bu tasarruf yöntemleri; peşinatsız, küçük taksitlerle ev sahibi olmanın yolunu açıyor.

Ev sahibi olmak isteyenlerin en önemli isteklerinden biri de, bir an önce kiradan kurtulup kendi evine taşınmak oluyor. İşte tam da burada büyük bir sorun karşımıza çıkıyor. Eğer hemen kiradan kurtulup kendi evinize taşınmak istiyorsanız Türkiye şartlarında bunun sadece iki yolu bulunuyor.

  • Peşin para ile ev sahibi olmak
  • Kredi kullanarak ev sahibi olmak

Şayet ev almak için peşin paranız yoksa ve hemen kiradan kurtulup kendi evinize taşınmak istiyorsanız geriye tek bir seçenek kalıyor, o da kredi kullanmanız. Diyelim ki kredi kullanmaya karar verdiniz.

YÜKSEK MALİYET

Almış olduğunuz ev için yüksek faizler ödeyerek evinizi değerinden çok daha fazlasına mal edersiniz. Kredi kullanmanın getirdiği faiz maliyetini hesaba katarsak, aslında kiradan kurtulup borçlanarak yeni bir ev satın alıp taşınmanız size çok pahalıya mal olacaktır. Kısacası borçlanarak alıp taşındığınız bu evin bedelini yüksek faizler olarak ödemiş olursunuz.

KREDİBİLİTE SORUNLARI

Peki, her isteyen kredi kullanabiliyor mu? Kullanamıyor. Eğer kredi şartlarını karşılayamıyorsanız bu sizin kredi kullanamayacağınız ya da kredi başvurunuzun onaylanmayacağı anlamına gelir. Ne yazık ki ev sahibi olmak isteyen ailelerin, orta ve alt gelir grubunda bulunanlar başta olmak üzere büyük bir kısmı bu şartları yerine getiremiyor.

YÜKSEK TAKSİTLER

İşin içine giren faiz, sizin almış olduğunuz evin aylık taksitlerinin yüksek olmasını da beraberinde getirecektir. Kredi kullanmanız durumunda küçük taksitler ödeyerek ev sahibi olamayacağınız gibi, yüksek taksitler ödemek zorunda kalırsınız.

PEŞİNAT ŞARTI

Kredi kullanarak bir ev sahibi olmak istediğinizde karşınıza çıkan sorunlardan bir diğeri de peşinattır. Şayet peşinatınız yoksa ev sahibi olma hayaliniz başlamadan bitebilir.

MANEVİ HASSASİYETLER

Faiz ödemenin vermiş olduğu manevi huzursuzluk ve evinizi pahalıya mal etmiş olmanız sizi rahatsız edebilir. Bu rahatsızlık neticesinde almış olduğunuz ev tabir yerinde ise içinize sinmeyebilir.

Peki, peşin parası olmayanlar ya da kredi kullan(a)mayanlar ne yapsın?

Bizim size bir önerimiz var. Evinizi kredi kullanıp borçlanarak üstelik yüksek faizler ödeyerek almak yerine, Birevim’in tasarrufa dayalı tamamen faizsiz yöntemleriyle hiç fark ödemeden kolaylıkla alabilirsiniz. Böylelikle yukarıda saydığımız sorunların hiçbiriyle karşılaşmadan ev sahibi olursunuz. Evinizi hiç fark ödemeden aldığınız için ucuza mal etmiş olursunuz. Hem faiz olmadığı için hem de Birevim’de 60, 80, 120, 180, 240, 360 ve 480 kişilik tasarruf programlarına dahil olarak, aylık ödenecek taksitleri kendiniz belirleyebildiğiniz için çok düşük miktarlar ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz. Peşinatsız da ev sahibi olabilirsiniz. İstediğiniz yerden beğendiğiniz bir evi yeni veya ikinci el alabilirsiniz.

Şimdi asıl can alıcı soruya gelelim.

Birevim’de evimi hemen teslim alabiliyor muyum?

Birevim’de ev sahibi olmak isteyenler teslim tarihi açısından iki farklı tasarruf yönteminden yararlanabiliyorlar. İlk yöntemde (Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemleri) ev sahibi olmak isteyen kişilere evlerini teslim ederken kullandığı uygulama ‘sıralama’dır. Birevim’de evlerin hemen teslimi yok demek yanlış olacağı gibi, herkesin evinin hemen teslim edildiği söylemi de yanlış olur. 100 kişinin ev sahibi olmak istediğini düşünelim. Bu 100 kişi ilk aydan başlayarak sırayla ev sahibi olurlar. 100 kişinin tamamı Birevim’in uygulamış olduğu tasarruf yöntemleriyle ortalama 50 ay içerisinde ev sahibi olmuş olur.

Bir diğer tasarruf yönteminde ise ev sahibi olmak isteyen bir kişi alacağı evin değerini belirledikten sonra bütçesine göre aylık ödeyeceği taksiti, varsa peşinatı, varsa ara ödemesini belirleyerek teslim tarihini kendisi belirleyebilmektedir.

Görüldüğü üzere evinizi, tasarrufa dayalı tamamen faizsiz bir yöntemle almak sizi büyük bir faiz yükünden kurtaracaktır. O halde şunun kararını vermek gerekir.

Borçlanarak, kiradan kurtulup kendi evinize hemen taşınıp, bir ev alıp neredeyse iki ev parası ödemek mi?

Tasarruf yaparak, hiç fark ödemeden, yapılan sıralama neticesinde belirlenen tarihte ev sahibi olup kiradan kurtulmak mı?

Planlı Bir Şekilde Tasarruf Yapmanın Önemi Nedir?

Bir ev veya araba sahibi olma hayaliniz varsa bunu planlamanız çok önemlidir. Çünkü planlama, belirlediğiniz hedefe ulaşabilmeniz için tasarlayacağınız yolun adı, birlikte yapacağınız tasarruf ise bu süreci başarıyla tamamlamanızın anahtarıdır.

Planlamanın Önemi Nedir?

Planlama hem harekete geçmeden önce yaptığınız fikri hazırlıkları hem de atacağınız fiziki adımları kapsayan, bütünsel bir eylem planıdır. Bu nedenle de gelecek hayallerinizi gerçekleştirmek için öncelikle bir planlama yapmanız gerekir. Böylece, gelecek planınızı gerçekleştirmek için en ideal seçenekleri rahatlıkla görebilirsiniz.

Planlama Nasıl Yapılır?

Planlama süreci:

  • “Hedefin tanımlanması”,
  • “İhtiyaç tespiti ve hazırlık”,
  • “Karar ve uygulamaya geçiş” olmak üzere üç adımdan oluşur.

Gelin sırasıyla tüm adımları birlikte inceleyelim.

1-Hedefin Tanımlanması: Planlamada ilk adım hedefin net bir şekilde tanımlanmasıdır. Hedefin belirsiz olduğu durumlarda, planların sağlıklı bir şekilde uygulanması, o planlar üzerinde istikrarlı bir şekilde ilerlenmesi mümkün olmaz.

2-İhtiyaç Tespiti ve Hazırlık: Planlamanın ikinci adımı, hedefi giden yolda istikrarlı bir şekilde ilerlemek için nelere ihtiyaç duyulduğunun bilinmesi, hangi eksiklerin tamamlanması gerektiğinin belirlenmesi ve bunların mümkün olan en kısa sürede, itinayla giderilmesidir.

3-Karar ve Uygulamaya Geçiş: Planlamanın üçüncü adımı, hedefe ulaştıracak seçenekler dahilindeki yolları tek tek değerlendirerek, hangisinin izleneceğine karar verilmesi ve ardından da o yolun ayrıntılı krokisinin çıkarılmasıdır. Böylece, hem yol üzerindeki durakların ve zorluklar çıkarabilecek kritik noktaların belirlenmesi mümkün hale gelir, hem de yolun hangi aşamasının ne kadar zamanda kat edilmesi gerektiği (günlük, haftalık, aylık vb.) ortaya çıkar.

Tüm bu adımları eksiksiz bir şekilde ve sırasıyla yerine getirdiğimizde gelecek planımızı tamamlamak için önümüzde bir engel kalmaz. Peki, planlamamızı yaptıktan sonra bireysel hareket etmek yerine birlikteliğinden gücünden yararlanmanın önemi nedir? Gelecek planımızı gerçekleştirmek için neden birlikte tasarruf yapmalıyız?

Birlikte Tasarruf Yapmanın Avantajı Nedir?

Hem bütçenize hem de koşullarınıza uygun plan ile adım adım ilerleyerek belirlediğiniz zaman dilimi içerisinde gelecek hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu zaman dilimini olabildiğince kısaltmak için ise bireysel olarak değil birlikte tasarruf yapmayı seçebilirsiniz. Böylece planınızı birlikteliğin gücü ile daha hızlı ve kolay bir şekilde hayata geçirmeniz mümkün olur!

BİREVİM’in Birlikte Tasarruf Yöntemi ile yapacağınız tasarruflara size en uygun planla başlarsınız. Böylece size, gelecek planınıza ve koşullarınıza özel hazırladığımız tasarruf planı ile hem en nitelikli plana sahip olursunuz hem de birlikte tasarruf yaparak istikrarlı bir şekilde hedefinize kolayca ulaşırsınız.

Üstelik size özel fırsat ve kampanyalardan yararlanarak gelecek planınızı en avantajlı şekilde gerçekleştirmek için aşağıdaki formu doldurun, sizi arayalım!

İyi Bir Tasarrufa Nasıl Başlanacağını Açıklıyoruz!

Gelecek planınızı tasarruf ederek gerçekleştirmek istiyor fakat tasarruf yapmaya bir türlü başlayamıyor ve her geçen gün vakit kaybettiğinizi düşünüyorsanız sizin için iyi bir planımız var!

BİREVİM’in Birlikte Tasarruf Yöntemi ile tasarruf yaparak, bireysel tasarruflarınıza kıyasla çok daha kısa sürede gelecek planınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bütçenize ve koşullarınıza göre size özel olarak hazırladığımız tasarruf planı ile ister peşinat vererek isterseniz de peşinatsız bir şekilde ev veya araba sahibi olabilirsiniz.

Fakat, gelecek planınızı gerçekleştirmek için sabırsızlanıyor ve hayalinizdeki eve veya arabaya bir an önce kavuşmak istiyorsanız bu süreci daha da kısaltmanız mümkün! Nasıl mı? Teslimat tarihinizi vereceğiniz peşinatla daha erkene çekerek!

Bugüne dek biriktirmiş olduğunuz tasarruflarınızı peşinat vererek daha iyi bir tasarrufa ilk adımınızı atabilirsiniz. Böylece, peşinatınızla gelecek planınızı düşündüğünüzden de daha kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. Peki, peşinatınızın olmaması durumunda teslimatınızı nasıl daha erken bir tarihe çekebilirsiniz? Gelin hep birlikte öğrenelim!

“Aracınız İyi Bir Tasarrufun Başlangıcı Olsun!”

BİREVİM’de sizlere özel bir kampanyamız var! “Aracınız İyi Bir Tasarrufun Başlangıcı Olsun!” kampanyamız kapsamında aracınızı peşinat sayalım, tasarrufunuzda bir adım önde olun! Eski arabanızı en iyi fiyat garantisiyle alalım yeni evinize veya aracınıza teslimat tarihinizden daha önce kavuşun!

BİREVİM’in size özel kampanyalarından yararlanarak yapacağınız tasarruflarla gelecek planınıza en avantajlı ve size özel planla ulaşmak için aşağıdaki formu doldurun sizi arayalım.

Şimdi aracınızla iyi bir tasarrufa başlama sırası sizde!

Her Ay Ne Kadar Tasarruf Etmelisiniz?

Günümüzde pek çok kişi artık borçlanmadan, faiz maliyeti ile boğuşmadan kendi gelirleriyle ihtiyaçlarını karşılamak istiyor. Bireyler mevcut finansman araçlarıyla ihtiyaçlarını karşılamak istediğinde ciddi bir faiz yükü ve borçla mücadele etmek zorunda kalınıyor. Tüm bunlarla birlikte getirdiği psikolojik “borçlanma yükü” kişileri zorlu bir ekonomik mücadeleyle baş başa bırakıyor.

Haliyle borçlanmadan, gelirine uygun oranda tasarruf yapmak artık pek çok kişinin ilk tercihi… Peki ama her ay ne kadar tasarruf yapılmalı? Aslında bu sorunun kısa bir yanıtı var. Her ay gelirinizin %20’sini tasarruf etmelisiniz. Bu oran 50/30/20 kuralından geliyor.

50/30/20 Kuralı Nedir?

Harvard Hukuk Fakültesi Profesörü Elizabeth Warren’ın geliştirdiği bu finansal plana göre, bütçenizin %50’sini kira, yemek gibi temel ihtiyaçlara, %30’unu isteğe bağlı harcamalara ve en az %20’sini tasarrufa ayırmalısınız.

Tabii ki her birey için yüzde 20 oranı uygun değildir. Örneğin, çok kazanan biriyseniz, giderlerinizi de düşük tutabiliyorsanız, gelirinizin çok daha büyük bir yüzdesini biriktirmek uygun olur. Bu yüzdeyi kendi koşullarınıza göre hesaplamanız doğru olacaktır.

Her ay ne kadar tasarruf etmeniz gerektiğini anlamak için öncelikle finansal hedeflerinizi belirlemelisin. Kabaca konuşursak, finansal hedeflerinizi iki bölüme ayırmalısınız.

  • Kısa Vadeli
  • Uzun Vadeli

Kısa Vadeli Finansal Hedefler

Bir yıldan kısa bir süre içinde ortaya çıkan ihtiyaçlar… Örnek vermek gerekirse; yaz tatiline gitmek, evininizi yenilemek, yeni eşyalar satın almak gibi şeylerdir.

Kısa vadeli finansal hedefleriniz için bir yıldan daha kısa bir sürede tasarruf yapabilirsiniz. Örneğin, 9 ayda 5 bin TL tasarruf etmek istiyorsanız, bu hedefe ayda 555 TL ayırmanız gerekiyor.

Uzun Vadeli Finansal Hedefler

Uzun vadeli finansal hedefler arasında ise düğün yapmak, ev veya araba satın almak yer alır. Bu durumlar için bireysel birikimler yapacaksanız sabırlı ve istikrarlı olmalısınız. Uzun vadeli finansal hedefleriniz için liste oluşturmalı, iyi bir plan ortaya çıkarmalısınız , ideal tasarruf hedefinizi ve son tarihi belirlemelisiniz. Bunu listenizdeki her bir hedef için ayrı yapmalısınız. Ardından, bu zaman dilimini her bir hedef için ihtiyacınız olan para miktarına bölmelisiniz.

Örneğin, bir araba için 100 bin biriktirmek istediğinizi ve önümüzdeki iki yıl içinde satın almayı planladığınızı varsayalım. 100 bin hedefinize ulaşmak için önümüzdeki 24 ay boyunca ayda 4 bin 166 TL ayırmanız gerekecek.

Bu hesaplamayı listenizdeki her hedefle yaptıktan sonra, muhtemelen bireyselin tasarruf yaparak kısa zamanda yeterince tasarruf edemeyeceğinizi anlayacaksınız. Ayrıca istikrarlı olmak ve yıllarca beklemek çok zorlayıcı olabilir. Peki çözümü ne? Tabii ki Birlikte Tasarruf Finansı!

Birlikte Tasarruf Finansı Nedir?

BİREVİM; kendine ait bir iş modeli olan ”Birlikte Tasarruf Finansı” yöntemiyle, insanların konut, işyeri ve araç finansmanına mümkün olan en kısa zamanda, en uygun koşullarla erişmelerini sağlıyor. Tasarruf yaparak ev ve araba sahibi olmak isteyen kişilerin ihtiyaçlarını can kulağıyla dinleyerek en uygun tasarruf planını ve bütçelerine en uygun tasarruf taksitini birlikte belirliyor. Bireysel tasarrufların gücünü bir araya getirerek tasarruf sahiplerinin uzun vadeli hedeflere en kısa sürede ulaşmasını sağlıyor.

Birlikte Tasarruf Finansı ile tasarruf sahiplerinin 1 yılda 100 adım yol alması yerine aynı sürede 1.000 adımlık yol almasına olanak sağlanıyor. Ayrıca esnek ödeme koşulları sayesinde, tasarruf taksit ödemelerini bireylerin bütçesine göre şekillendiriyor. Bu da bireylerin bütçelerini zorlamadan tasarruf yapabilmesine imkân tanıyor.

Üstelik tasarruf sahiplerinin yaptığı ödemeler, diğer tüm tasarruf sahiplerinin ev, araba iş yeri hayalinin gerçekleşmesine de vesile oluyor.

Birlikte Tasarruf Finansı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz aşağıdaki formu doldurabilir veya 444 23 53 numaralı İletişim Merkezimizi arayarak Tasarruf Finans Uzmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ev Satın Almada Tasarruf Devri

Faizsiz ev sahibi olma yöntemini yeniden tanımlayan Birevim, ev sahibi olmak isteyenlerin umudu olmaya devam ediyor. Tasarruf sistemine dayalı ev sahibi olma fikrini benimsediklerini dile getiren Birevim’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, “Ev sahibi olmak isteyenler, Birevim ile taksitlerini kendi belirlerken, faiz ya da herhangi bir fark ödemeden, isterlerse hiç peşinatsız ev sahibi olarak tasarruf edebiliyorlar” dedi.

‘Bir evin olsun istiyorsan’ sloganıyla yola çıkan ve tasarrufa dayalı ev sahibi olma projesiyle milyonlarca insanın ev alma hayaline çözüm sunduklarını söyleyen Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, “Günümüzde artan ev fiyatları ve buna bağlı olarak artan banka faizleri ev sahibi olmayı hayal haline getiriyor. Yıllarca ev sahibi olma umuduyla birikim yapan insanlar, bir ev parası da faiz ödemek durumunda kalıyorlar. Ama Birevim bünyesine katılan aileler, yalnızca satın aldıkları evin değeri kadar para ödüyorlar. Onları faiz ya da başka farklardan kurtararak tasarruf ettiriyoruz” diye açıkladı.

Ana faaliyetlerinin ev, arsa ve işyeri gibi gayrimenkullerin faizsiz ve uygun maliyetli alınmasını sağlamak olduğunu belirten Çiftçi, “Faiz ödeme zorunluluğuyla büyük borçların altına imza atan ailelerin satın aldıkları evin değeri kadar daha parayı faiz olarak ödemeleri artık bir sorun haline geldi. Ve hatta uzun yıllar yüksek taksitle ödenen borçlar ev almayı kabusa dönüştürmeye başladı. Bu bilinç ışığında çalışan bir marka olarak, genç ve dinamik kadromuzla insanların ihtiyaçları çerçevesinde doğru tespitler yapıp, onlara kalıcı çözümler üreterek ilerliyoruz. Bu sayede milyonlarca insanın mutluluğuna vesile olmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Amacımız faizsiz çözümleri geliştirerek sürdürülebilir hale getirmek…

Ev satın almanın bireysel ve düşük motivasyonla oldukça zor olduğunun altını çizen Çiftçi, “Bireylerin küçük birikimlerini ülke ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz. Bunun için de faizsiz çözümlerimiz, güçlü sermayemiz, teknolojik altyapımız ve yenilikçi yaklaşımımızla ev satın almada tasarruf devri başlatıyoruz. Ve bu faizsiz çözümleri geliştirerek sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Çiftçi: Avrupalıların tercihi de tasarruflu ev sahibi olma yöntemi

Öte yandan Avrupa’da da benzer uygulamaların olduğunu belirten Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, “Birevim yöntemleri gibi değil; ancak gelişmiş olan tüm ülkelerde tasarrufu artırıcı farklı uygulamaları görmek mümkün. Özellikle Almanya başta olmak üzere Avrupa’da birçok ülkede farklı uygulamalar söz konusu. Örneğin Almanya’da yapı tasarruf sandıkları var ve etkin bir şekilde 100 yıldan fazladır çalışıyor. Almanya’da her 5 kişiden 1’i bu yöntemle ev sahibi oluyor. Hatta bu uygulamaya devlet bizzat destek veriyor. Birevim yöntemleri düşük ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmaya yönelik bir proje. Dünya üzerinde tasarrufa dayalı modeller olsa da Birevim modelinin bir başka örneği yok.” dedi.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Otoban ve Otoyol Hız Sınırları

Bilgi BankasıBirevim

Yeni Evliler Evlilik Kredisi Alabilir Mi?

Bilgi BankasıBirevim

Mernis Sistemi Ne İşe Yarar ve Neden Önemlidir?

Bilgi BankasıBirevim

Banka Kredisi ile Ev Alınır Mı?

1 Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

10 − 8 =