6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

BirevimBirlikte Tasarruf

Çalışan da, emekli de bu yöntemle ev sahibi oluyor

Çalışan da, emekli de bu yöntemle ev sahibi oluyor

Şöyle biraz gerilere gidelim. Emekli olmak; uzun yıllar sonunda elde edilecek emekli ikramiyesi ve bu ikramiyeyle alınacak ev anlamına gelirdi. O zamanlar emekli ikramiyesine biraz birikmiş parasını ekleyenler bir ev sahibi olabilirdi. Ya şimdi?

Şimdilerde emekli olup, emekli ikramiyesiyle ev sahibi olmak neredeyse hayal… Emekliler ikramiyesini almış olsalar dahi bu ikramiyenin yetersizliğinden dolayı karşılarına çıkan kredi yollarından kaçamıyorlar. Açıkçası üzücü bir durum! Yıllarca çalış, sonunda elde edeceğin para, ev sahibi olmana yetmesin. Maalesef, şartlar emeklileri ikramiyeyi peşinata sayıp yeni bir borcun altına sokmaya zorluyor. Hayat kısa olmasına rağmen çoğumuz bir ömür boyunca bir ev sahibi olmak için çabalıyoruz. Oysa bir ev sahibi olmak için bir ömür beklenilmemeli. İnsan, çalışırken bir ev sahibi olmak için adım atmalı, emekli olduğunda ise borç harçla uğraşmayıp hayatın kalanını rahat yaşayabilmeli.

Diyelim ki, emekli oldunuz. Henüz bir eviniz yok! Kirada oturmak istemiyorsunuz artık. Biraz birikmişiniz var; ancak o da ev almak için yetersiz. Bu durumda şartlar sizi tekrar çalışmaya zorlayabilir. Çünkü almak istediğiniz ev için yeniden borçlanmanız gerekecektir. Üstelik kredi kullanmayı düşündüyseniz ödeyeceğiniz faizin yükünü de çekmeyi kabul etmiş sayılırsınız.

Tam bu aşamada dersiniz ki; hayat kısa, yıllarca borç ödeyemem! Keşke faizi olmayan, küçük küçük ödeyebileceğim, kısa vadeli bir borca girip istediğim evi alabilsem… Araştırırsınız. Bazı haberler görür sevinirsiniz, umutlanırsınız; ancak sonuç pek değişmez.

Evet, ülkemizde emekliye faizsiz kredi verilmesi yönünde çalışmalar yapılıyor; ancak ileride hayata geçirilmiş olsa dahi emekli maaşının en fazla 10 katına kadar verileceği türünde sınırlamalar konuşuluyor. Bu miktarda günümüz şartlarında ev almak için yeterli tutarı karşılamıyor.

Peki, ne yapsın emekliler, ev sahibi olmasınlar mı? Kesinlikle hayır! Hatta önce onların ev sahibi olması gerekir. Yıllarca çalıştıktan sonra rahat etmeliler. Her ay kapıya gelen ev sahibine ödeme yapmak zorunda kalmak, yıllar ilerledikçe daha zor gelir çünkü…

Mümkünse çalışırken ev sahibi olmak için adımlar atılmalı. En azından emekli olunca ev sahibi olabilecek kadar birikim yapılmalı. Çalışırken ev sahibi olamadıysanız, emekli olunca ev alacak yeterli miktarda paranız yoksa, emekliye faizsiz kredi verilmiyorsa üzülmeyin! Türkiye’de tamamen faizsiz, hiç fark ödetmeyen, taksitlerini sizin belirleyeceğiniz ve istediğiniz evi alabilmenizi sağlayan bir yöntem var. Bu yöntemi faizsiz ev sahibi olmayı yeniden tanımlayan Birevim uyguluyor.

Birevim ile çalışanlar kolaylıkla ev sahibi olabileceği gibi, emekli olanlar da zorlanmadan ev sahibi olabilirler. Birevim’in sunduğu yöntemlerle faizsiz, peşinatsız küçük taksitlerle sahip olabileceğiniz bir eviniz olabilir.

Birevim’in taksitli ev alma yöntemleriyle emekliler; emekliye faizsiz kredi arayışına girmeden, kredi kullanmadan kiracılık günlerini geride bırakarak yeni hayatlarının tadını çıkarabilirler. Belki emekli olana kadar kurulan o küçük sahil kasabasındaki şirin ev, belki şehrin içinde çocuklarınıza ve torunlarınıza yakın onlarla bol bol zaman geçirebileceğiniz ferah bir ev, belki de yazları hep birlikte gidilebilecek güzel bir yazlık… Neden olmasın!

Birevim ile ister çalışan olun ister emekli, peşinatlı ya da peşinatsız, tamamen faizsiz ve hiç fark ödemeden, 480 kişiye kadar çıkan tasarruf programlarına dahil olarak, aylık ödeyeceğiniz taksitleri kendiniz belirleyebilirsiniz.

Birevim’in özgün tasarruf yöntemleriyle, ev kredisine ihtiyacınız olmadan, faizsiz ev kredisi veren bankaları araştırmadan, ev satan firmaların sunduğu sınırlı seçeneklere bağlı kalmadan ev sahibi olmak zor değil.

Faizsiz ev nasıl alınır? Sorusuna yanıt arıyorsanız, Birevim’in tasarruf yöntemleri hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız hemen şimdi 444 23 53 numaralı telefondan Birevim müşteri temsilcileriyle görüşebilirsiniz.

Yöntemini Seç, Evine Geç!

Birevim, faizsiz ev almak istiyorum diyenler için birbirinden özel tasarruf yöntemleri sunuyor. “Bir evim olsun” diyen herkese çözüm olarak sunulan bu tasarruf yöntemleri sayesinde insanlar faizsiz bir yolla ev sahibi olmanın huzurunu yaşarken aynı zamanda almak istediği eve fazladan tek kuruş dahi ödememekle ekonomik anlamda verimli bir yol tercih etmiş oluyorlar. Bu makalemizde faizsiz ev nasıl alınır? Sorusuna cevap niteliği taşıyan Birevim’in faizsiz ev alma yöntemlerine kısaca değineceğiz. Şayet bir ev sahibi olup kiradan kurtulmak istiyorsanız işte fırsat! Siz de hemen bahsedeceğimiz bu mükemmel tasarruf yöntemlerinden birini seçin, evinize geçin.

SIRA TESPİTLİ TASARRUF YÖNTEMİ

Bu yöntemde Faizsiz ev almak isteyen kişilerin bir araya gelmesi sonucu oluşan tasarruf programında kimin hangi ay evini teslim alacağı noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle belirlenir. Faizsiz ev sahibi olmak isteyen kişiler, bu yöntemi tercih ettikleri takdirde kısa sürede evine taşınıp kiradan kurtulabilirler. Birevim, Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi ile ev sahibi olmak isteyip, hiç peşinatı olmayanları da unutmuş değil. İsteyen hiç peşinatı yoksa dahi Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi ile faizsiz ev sahibi olabilir.

Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi ile ev sahibi olmak istiyorsanız yapmanız gereken, almak istediğiniz evin fiyatını ve ödemek istediğiniz taksitleri belirleyin. Daha sonra yapılan sıra tespiti sonucu çıkan tarihte evinizi teslim alın. Birevim’in kendine özgü yöntemiyle ev sahibi olmak istiyorsanız bilmelisiniz ki, almış olduğunuz evin bedeli dışında fazladan herhangi bir fark ödemezsiniz. Birevim’de faiz, vade farkı, kira yardımı gibi ek maliyetler getiren uygulamalar yok. Bu arada Birevim neden böyle bir şey yapıyor? Kazancı ne? Gibi sorular aklınıza gelebilir. Birevim her müşterisinden evin bedelinin %6,9 ila %11,9 arasında müşterinin ödeme durumuna göre değişen oranda çalışma bedeli alır. Birevim’in yapmış olduğu organizasyon neticesinde kazancı; müşterilerinden aldığı çalışma bedelidir.

SERBEST PLANLI TASARRUF YÖNTEMİ

Faizsiz kredisiz ev sahibi olmak isteyenler için diğer mükemmel seçenek ise, Serbest Planlı Tasarruf Yöntemidir. Bu yöntemde, Sıra Tespitli Tasarruf Yönteminin aksine evinizi teslim alacağınız tarihi yapacağınız ödeme planına göre siz belirleyebilirsiniz. Serbest Planlı Tasarruf Yöntemini tercih edenler aslında gelir durumuna göre ev sahibi olma süreçlerini kendileri şekillendirip planlayabilirler.

Bu yöntemde de Sıra Tespitli Tasarruf Yönteminde olduğu gibi evin bedeli dışında fazladan herhangi bir fark ödemezsiniz, isterseniz hiç peşinat ya da ara ödeme vermeyebilirsiniz; ancak şu unutulmamalıdır ki, peşinat vermek, ara ödemeler yapmak, uzun vadeler yerine kısa vadeler tercih etmek her zaman müşteri açısından büyük avantajlar sağlar.

KONUT DEĞER ENDEKSLİ TASARRUF YÖNTEMİ

Birevim’i Türkiye’de ilk olarak sunduğu ve sadece Birevim’in uyguladığı bu yöntemde “Faizsiz nasıl ev alabilirim?” diyen herkes için büyük bir fırsat sunuyor. Evinizi teslim alacağınız tarih ilerleyen yıllarda olsa dahi eviniz değerini koruyor ve sonuç olarak başlangıçta almak istediğiniz evi teslim tarihiniz geldiğinde alabiliyorsunuz. Bir nevi, konutların değer artışı karşısında yapmış olduğunuz plan kendini korumuş oluyor. Konut Değer Endeksli Tasarruf Yönteminde de evinizi alacağınız tarih, noter huzurunda yapılacak olan sıra tespitiyle belirleniyor. Bu yöntemde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın her ay düzenli olarak yayınladığı konut fiyat endeksi esas alınıyor ve alacağınız evin değeri de o oranda artıyor. Böylelikle evinizi teslim alacağınız tarih geldiğinde, evinizi artan değer üzerinden alıyorsunuz.

Yukarıda her üç faizsiz ev  tasarrufyöntemine de kısaca değindik. Çok daha fazlasını ve tüm detayları www.birevim.com da yer alan Ev Alma Yöntemleri başlığında bulabilirsiniz.

Aile Bütçesi Nasıl Hazırlanır?

Aile bütçesi hazırlamak, gelir giderlerinizi doğru hesaplayabilmenizin yanı sıra parayı doğru kullanabilmeniz ve para biriktirmeniz açısından da büyük bir önem taşır. Aile bütçesi hazırlayarak ev kirası gibi büyük ve neredeyse değiştirilemez ödemelerin yanı sıra diğer tüm giderlerinizi de kontrol altına alarak aylık harcamalarınızda büyük farklar yaratabilirsiniz. Eğer siz de aile bütçesi hazırlamak istiyor fakat nasıl yapacağınızı ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek aile bütçenizi kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Giderlerinizi Not Edin

Öncelikle bir aile bütçesi hazırlamak için giderlerinizi düzenli olarak not etmeli ve harcamalarınız için ayırdığınız bütçeye sadık kalmalısınız. Giderlerinizi düzenli olarak not etmeye ev kiranız gibi büyük giderlerinizden ve elektrik, su, doğalgaz faturanız gibi daha küçük ama düzenli giderlerinizden başlayabilirsiniz. Ardından temel ihtiyaçlarınız ve alışveriş harcamalarınız için ayırmanız gereken bütçeyi belirlemeli ve ay içerisinde belirlediğiniz bütçeyi aşmadan harcamalarınızı yapmalısınız.

Gelirlerinizi Not Edin

Bir önceki adımda not aldığınız harcamalarınızın toplamı ile ailenizin aylık gelirini kıyaslayabilirsiniz. Böylece diğer aylar için de tahmini bir hesaplamada bulunabilirsiniz. Bu kıyaslamayı her ay düzenli bir şekilde sürdürerek aile bütçenizi düzenli bir tablo haline getirebilirsiniz.

Ailenizle Birlikte Hareket Edin

Bu süreçte en önemli adımlardan birisi de ailenizi aylık bütçe konusunda bilinçlendirmeniz ve bilgilendirmenizdir. Aile içinde para konularında ne kadar şeffaf olursanız aile bütçenizi de doğru yapma şansınız o kadar artar. Bu nedenle de onlara aile bütçesi hazırlamanın faydalarından bahsetmeniz, destek olmalarını istemeniz ve en önemlisi de ailenizle birlikte hareket etmeniz çok önemlidir.

Aylık Hedef Belirleyin

Temel ihtiyaçlarınız ve düzenli giderleriniz için gereken miktarı ayırdıktan sonra geri kalan miktar üzerinden bir plan yapabilirsiniz. Ailenizle motivasyonunuzu korumak için aylık hedefleriniz üzerine sohbet edebilir ve belirlediğiniz bütçeyi aşmamak için birbirinize destek olabilirsiniz. Böylece, ortak bütçeye sadık kalmanız hatta tasarruf yapmanız mümkün olur.

Ailenizin Geleceği İçin Tasarruf Yapın

Özellikle aylık giderleriniz gelirlerinizi aşıyorsa hiç vakit kaybetmeden yapmaya başlamanız gereken ilk şey “tasarruf”tur. Temel ihtiyaçlarınız ve zorunlu giderleriniz haricinde yaptığınız kontrolsüz harcamalarınızı tasarruf yaparak kontrol altına alabilirsiniz. Üstelik tasarruf yaparak aylık bütçenize sadık kalmanız kolaylaşır, giderleriniz gelirlerinizi aşmaz ve gelecek için yatırım yapmaya başlarsınız. Böylece belirlediğiniz hedefler için ihtiyacınız olan miktara zorlanmadan ulaşabilirsiniz.

Şimdi, tasarruf yapmaya başlama sırası sizde!

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

Kredi Kartı ile Araç (Araba) Alınır Mı?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Plaka Çıkarma Ücreti Ve İşlemler

Bilgi BankasıBirevim

Engelli Raporuyla Alınabilecek Araçlar 2024

Bilgi BankasıBirevim

İstanbul’un Depreme En Dayanıklı İlçeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

3 × 4 =