6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Birevim

Birevim İle Nasıl Ev ve Araba Sahibi Olabilirim?

Birevim İle Nasıl Ev ve Araba Sahibi Olabilirim?

BİREVİM ile hem araba hem de ev almak çok avantajlı. BİREVİM, ailelere, kişilere, ev sahibi olmak isteyen herkese kendine özgü Birlikte Tasarruf Finansı ile avantajlı ev alma yöntemleri sunar. Bu ev alma yöntemlerinde peşinat ödemek kişinin kendi isteğine kalır. Dilerse belli bir peşinat ödeyip gerisini taksitlendirebilir, dilerse de tamamen peşinatsız ödemeler yapabilir.

Kurulduğu günden bu yana yüzbinlerce aileyi ev ve araba sahibi yapan BİREVİM, borçlandırmadan tasarrufla aileleri hayallerine kavuşturdu. Türkiye’nin lider firması olan BİREVİM, birçok kişiyi ev ve araba sahibi yaptı. BİREVİM aynı zamanda Birarabam ile ortak çalışma yürüterek, araç isteyen kişileri bu şirkete yönlendirebiliyor. Durum böyle olunca “BİREVİM ile nasıl ev alabilirim ve BİREVİM ile nasıl araba alabilirim?” soruları, oldukça fazla soruluyor.

BİREVİM ile Nasıl Ev Alabilirim?

BİREVİM ile ev veya araba sahibi olmak için öncelikle sizi Türkiye’nin birçok şehrinde bulunan şubelere davet ediyoruz. BİREVİM’in alanında yetkin Tasarruf Finans Uzmanları, her konuda sizi bilgilendirecek ve yardımcı olacaktır. Aklınıza takılan tüm sorulara bu şekilde yanıt bulabilirsiniz.

BİREVİM’de araba ve ev sahibi olmak için kullanılan farklı yöntemler vardır. Bu yöntemlerden en uygun olanını kendiniz için seçebilirsiniz. Yöntemler arasında küçük farklılıklar bulunur.

BİREVİM Tasarruf Yöntemleri Nelerdir?

  • Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi
  • Sıra Tespitli Tasarrufla Yöntemi V2
  • Serbest Planlı Tasarruf Yöntemi
  • Konut Değer Endeksli Tasarruf Yöntemi

Seçeceğiniz tasarruf yöntemine dilerseniz peşinatlı veya peşinatsız şekilde dahil olabilirsiniz. Peşinatsız veya peşinatlı yönteme dahil olduktan sonra aylık ödemeniz gereken taksit tutarlarını belirlersiniz. Taksit tutarları kaç kişilik gruba dahil olacağınızı belirler. 24, 36, 48, 66 kişilik tasarruf gruplarına dahil olabilirsiniz. Satın almak istediğiniz arabaya dair tüm hususları netleştirdikten sonra sözleşmeye yapılır. Tüm hususlar sözleşmeye yazılı olarak geçirilir ve BİREVİM ile sizin aranızda imzalanır. Son aşama olarak arabayı ne zaman teslim alacağınız belirlenir. Sıra Tespitli Yönteme dahil olursanız bu işlem huzurunda yapılan sıra tespitlerinde belirlenir.

Birevim İle Neler Alınabilir?

“BİREVİM ile neler alınabilir?” sorusu tasarruf adaylarının sıklıkla sorduğu soruların başında geliyor. BİREVİM vesilesiyle ev, araç ve iş yeri satın alabilirsiniz. Peki, nasıl alınıyor? Gelin birlikte bakalım.

BİREVİM ile Ev ve Araç Almak

Bahsettiğimiz gibi BİREVİM ile hem ev hem de araba alabilirsiniz. Bunları alabilmek için çeşitli tasarruf yöntemleri bulunur.

Ev Alma Yöntemleri

Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi: Bu yöntem ile evin satın alınacağı tarih noter huzurunda yapılacak sıra tespiti işlemiyle belirlenir. Satın almayı düşündüğünüz ev için bu yöntemle ister peşinatlı isterseniz de tamamen peşinatsız ödeme yapabilirsiniz. Alacağınız evin tutarını kendiniz belirlersiniz.

Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi V2: Bu yöntemi tüm dünyada ilk uygulayan BİREVİM’dir. V2 tasarruf yöntemi ile hem alacağınız evin değerine hem de ödeyeceğiniz taksitlere kendiniz karar verirsiniz. Yine evin alınacağı tarih noter huzurunda yapılacak sıra tespitiyle belirlenir.

Serbest Tasarruf Yöntemi: Adından da anlaşıldığı gibi hem evin teslim alınacağı tarihe hem de ödemelere tasarruf sahibinin kendisi karar verir ve planlamayı kendi bütçesine göre yapar.

Konut Değer Endeksli Tasarruf Yöntemi: Bu yöntemde de evin satın alınacağı tarih noter huzurunda yapılacak olan sıra tespitiyle belirlenir. Evin teslim tarihi geldiğinde evin değeri aynı şekilde korunmuş olur. Bu yöntemde T.C. Merkez Bankası’nın her ay yayımladığı konut fiyat endeksi baz alınır ve siz evi satın alacağınız tarihte evin değeri artmış olarak aynı fiyata alırsınız.

BİREVİM ile Ev ve Araba Nasıl Alınır?

İlk olarak almak istediğiniz ev ya da aracı belirlemeniz ve fiyatını BİREVİM’in Tasarruf Finans Uzmanlarına belirtmeniz gerekir. Ardından peşinat ödeyip ödememe durumuna göre taksitleriniz ve tasarruf grubunuz belirlenir.

Örneğin; 66 taksit yaptırdınız, 66 kişilik tasarruf grubuna giriş yaptırılırsınız. Son aşama olarak burada belirttiğiniz her şey sözleşme haline getirilir ve karşılıklı olarak imzalanır. Bu noktadan sonra yapılan işlemler, ev veya aracın teslimatı ile ilgilidir. Serbest tasarruf yöntemine dahil olduysanız, teslimat tarihiniz önceden belirlenir. Ancak Sıra Tespitli Tasarruf yöntemine dahil olduysanız, noter huzurunda sıra tespiti yapılır ve evinizi ya da arabanızı ne zaman teslim alacağınız belirlenir. Belirlenen tarihte hangi evi veya arabayı istiyorsanız satın alabilirsiniz. Türkiye’nin istediğiniz yerinden ev veya araç alabilirsiniz.

Başvurudan Ne Kadar Süre Sonra Eve Taşınabiliyoruz?

BİREVİM faiz maliyeti olmadan, peşinatsız ve ara ödemesiz ev sahibi olmanızı sağlar. “Başvurudan ne kadar süre sonra eve tanışabiliyoruz?” sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz: Evinizi teslim alacağınız tarihi belirlemek için noter huzurunda sıra tespiti işlemi yapılır, bu işlem sonucunda evinizi teslim alacağınız tarih belirlenir. Size belirtilen bu tarihten itibaren istediğiniz zaman eve taşınabilirsiniz. Ev ile ilgili bütün belge işlemlerinin tamamlanması gerekir.

BİREVİM ile Nasıl Ev Alınır?

BİREVİM’de ev almak için 4 farklı tasarruf yöntemi bulunur. Bunlar; Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi, Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi v2, Serbest Planlı Tasarruf Yöntemi ve Konut Değer Endeksli Tasarruf Yöntemidir. Bunların arasında en çok Sıra Tespitli ve Konut Değer Endeksli Tasarruf Yöntemi kullanılır. Bu yöntemler ile nasıl ev alabilirsiniz, bunu cevaplayacağız.

Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi ile Ev Alma

İlk olarak almak istediğiniz evin tutarını belirtmeniz gerekir. Daha sonra peşinat verecekseniz, peşinatı belirtmeniz gerekir. Peşinat zorunlu değildir, peşinatsız bir şekilde de tasarruf programına dahil olabilirsiniz. Bu aşamadan sonra aylık ödeyeceğiniz taksitler ve dahil edileceğiniz tasarruf grubu belirlenir. Belirlenen hususlar sözleşme haline getirilir ve karşılıklı olarak imzalanır. Daha sonra en güzel aşama olan, evi teslim alma tarihini belirleme aşamasına gelinir. Bu aşamada noter huzurunda sıra tespit yöntemi kullanılır ve evi teslim alacağınız tarih netleştirilir. Tarih belirleme işleminden sonra istediğiniz yerden istediğiniz evi alabilirsiniz.

Konut Değer Endeksli Tasarruf Yöntemi ile Ev Alma

Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi ile hemen hemen aynı işlemler yapılır. Burada tek bir fark bulunur. Bu fark, aylık ödeyeceğiniz taksit tutarlarıyla ilgilidir. Bu yöntem ile evinizin değerinin korunması sağlanır. Bu da konut fiyat endeksine göre ayarlanır. T.C. Merkez Bankası, her ay konut fiyat endeksi açıklar. Buna bağlı olarak taksitleriniz düzenlenir. Bu şekilde evi teslim alana kadar değeri korunmuş olur. Aynı şekilde noter huzurunda sıra tespiti yapılır ve evi teslim alacağınız tarih belirlenir. Bu aşamadan sonra yapmanız gereken tek işlem, evinize taşınmak olacaktır.

Birevim Sektör Farklılıkları Nedir?

Kurulduğu günden bu yana sektöründe büyük farklar yaratan ve tümüyle özgün bir iş modeli olan “Birlikte Tasarruf Finansı” yöntemiyle çalışan BİREVİM, tasarruf sahiplerinin ev ve araba ihtiyaçlarına ulaşmasına vesile oluyor.

Sektöründeki diğer firmalara göre pek çok açıdan farklılıkları bulunan BİREVİM, geliştirdiği insan merkezli sosyal finans anlayışıyla, yenilikçi ürünler ve hizmetler sunuyor.

BİREVİM Sektör Farklılıkları

  • BİREVİM’de ek maliyetler bulunmaz. Evininizi gerçek değeriyle satın alırsınız. BİREVİM sayesinde bütçenize uygun bir şekilde ev sahibi olursunuz.
  • BİREVİM, kendine özgü yöntemler sayesinde ev sahibi olmanızı sağlar. Borcunuz, çoğu zaman belirlenen süreden daha erken biter.
  • BİREVİM’de Kira Yardımı uygulaması yoktur. Kira Yardımı, evin maliyetini arttırdığı için tasarruf sahiplerini zorlar. BİREVİM, ek maliyetler olmadan ev sahibi olmaya vesile olduğu için Kira Yardımı uygulaması yoktur.
  • BİREVİM’de Konut Değer Endeksli Tasarruf Yöntemi ile Türkiye’nin herhangi bir yerinden istediğiniz evi artan değeri üzerinden alabildiğiniz gibi evinizi, yükselen değerinden alma fırsatı yakalamış olursunuz.
  • BİREVİM sayesinde alacağınız ev, en uygun maliyetle alınmış olur. BİREVİM, diğer firmalara ve bankalara göre çok daha uyguna ev sahibi olmanızı sağlar. Faiz yoktur ve peşinat zorunluluğu da bulunmaz.
  • BİREVİM, borcunuzun belirlenen tarihten daha erken bitmesi için pek çok seçenek sunar. Birkaç düzenleme ile borcunuzu en erken tarihte bitirilebilirsiniz. Bu konuların detayını öğrenmek için iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.
  • BİREVİM’de birçok tasarruf grubu bulunur. Kendi oluşturacağınız taksitler, kaç kişilik tasarruf grubuna dahil olacağınızı belirler.
  • BİREVİM ile en kısa sürede ev sahibi olabilirsiniz. Sıra Tespiti uygulaması sırasında ilk sıralarda yer alırsanız, en kısa sürede ev sahibi olmuş olursunuz. Bunun yanında belirleyeceğiniz ödeme planı ile de erken ev sahibi olabilirsiniz.

BİREVİM, teslimat tarihi gelen tasarruf sahibini hiçbir zaman bekletmez, teslimat işlemleri en kısa sürede gerçekleştirilir. BİREVİM’de ayda ortalama 2 bin teslimat ile 4 yılda 30 bini aşkın teslimat yaparak tasarruf sahiplerinin ev ve araba ihtiyaçlarına tasarruf finansı ile ulaşmasına vesile olmuştur. BİREVİM’e dahil olduğunuz ilk günden itibaren peşinat, faiz ve kira yardımı gibi uygulamalar bulunmaz. Bu sayede tasarruf sahipleri hem mutlu olur hem de en uygun koşullarda ev sahibi olur.

Birevim de şans faktörü önemli mi?

Ev sahibi olmak istediğiniz için de muhtemelen ilginizi çekmiş olmalı ki araştırmak istediniz.

Ve yaptığınız değerlendirmeler sonunda Birevim’in sıra tespitli yöntemlerinden biriyle ev sahibi olmaya karar verdiğinizi varsayalım.

Bu durumda bu yöntemle ev sahibi olmak isteyenlerin evlerini teslim alacakları tarihlerin belirlendiği noter huzurunda yapılacak sıra tespitine dahil olacaksınız.

Bu nokta da büyük ihtimalle aklınıza gelen ilk şey kendinizi ‘bende şans yok, bana çıkmaz’ gibi olumsuz koşullandırmak olacaktır.

Oysa bu düşünce yalnızca şans oyunlarında geçerli. Birevim de böyle bir şeye yer yok.

Çünkü, Birevim ile ev sahibi olmak isteyen kişilerin evlerini teslim alacakları tarihler belirlenirken noter huzurunda yapılan işlem, bir çekiliş veya kura değildir.

Alışveriş merkezlerinde çok kez denk gelmişsinizdir. Şu kadarlık alışveriş yapana araba çekilişine katılma hakkı vb. uygulamalara. O çekilişte yalnızca bir ya da iki kişi araba sahibi olurken geriye kalan çoğunluk hiçbir kazanç elde edemez.

Böyle düşündüğümüzde Birevim de yapılan işlemin, bir çekiliş değil tam anlamıyla bir sıralama olduğunu daha net görebiliriz. Bu nedenle ‘bana çıkmaz, şanssızım’ gibi söylemlerde bulunmak yanlış olur. Çünkü Birevim yöntemlerine dahil olan herkes ev sahibi olur. Evini ilk ay alan müşteri de sonraki aylarda alan müşteri de aslında bu yolculuğa eşit şartlarda başlamıştır. Birevim’in sıra tespitli yöntemlerinde dikkat edilmesi gereken husus şeffaflık ve elde edilen toplam faydadır.

Bundan ne mi anlamalıyız?

Birevim yöntemlerine dahil olduğunuzda evinizi alacağınız son teslim tarihi belirlenir. Bir ihtimal bu tarihe kadar beklemiş olsanız dahi diğer ev sahibi olma yöntemlerine göre yine avantajlı olursunuz. Çünkü, hiçbir ek maliyet olmadan, tamamen faizsiz bir şekilde kendi evinizin sahibi olursunuz.

Tabi tek ihtimal bu değil. Noter huzurunda yapılacak sıra tespitinde evini ilk alacak kişilerden biri de olabilirsiniz. Böyle bir durumda kendi evinize hemen taşınır, başta belirlenen oranda artan taksitlerle çok daha kısa süre de ödemelerinizi tamamlamış olursunuz. Bu da çok avantajlı bir şekilde evinize kavuşmanız demektir.

Kısacası Birevim’in yaptığı, hangi müşterinin evini hangi tarihte alacağını belirlemektir. Ev alma sırası ilk ay olarak belirlenen de daha sonraki aylarda belirlenenler de avantajlıdır.

Diğer ev sahibi olma yöntemleriyle Birevim yöntemlerini karşılaştırdığımızda ne kadar avantajlı olduğunuzu daha net görebiliriz. Şimdi gelin kıyaslama yapalım.

Senaryo 1:

Ev sahibi olmak istiyorsunuz. Elinizde hiç peşin paranız yok. Konut kredisi kullanmaya karar verdiniz. Orta ve alt gelir grubunda bulunanların konut kredisi taleplerinin genellikle bankalar tarafından geri çevrildiği gerçeğini görmezden gelelim ve kredi başvurunuzun onaylandığını varsayalım.

Kredi kullanacağınız tutar 200 bin TL olsun. Bu durumda mevcut şartlarda geri ödeyeceğiniz miktar 120 ay vadede ortalama 450.000 TL olacak. Yani almış olduğunuz 200.000 TL tutarındaki ev için fazladan 250.000 TL ödeme yapmanız gerekecek. Üstelik aylık ödeyeceğiniz taksitler de 3.750 TL civarı olacaktır. Büyük ihtimalle bu iş için aylık yapabileceğiniz ödeme miktarının üzerine çıkarak bütçenizi zorlayacaksınız.

Birevim yöntemlerini tercih ederek aynı tutardaki bir evi almak istediğinizde ise, hiçbir ek maliyet, faiz, vade farkı vb. olmadan evin değeri neyse yalnızca onu ödeyerek, bütçenize göre taksitlerle kendi evinizin sahibi olursunuz.

Senaryo 2:

Ev sahibi olmaya karar verdiniz. Hiç birikiminiz yok. Konut kredisi faizlerinin yüksekliğinden ya da farklı nedenlerden dolayı bu yöntemi tercih etmiyorsunuz. Bu nedenle bireysel olarak yapacağınız tasarruflarla 200.000 TL değerinde bir ev almak istiyorsunuz. Her ay bütçenizden 2.000 TL tasarruf yapacaksınız. Bu da ev sahibi olmak için 100 ay beklemeniz demek.

Oysa Birevim’in sizin gibi ev sahibi olmak isteyen kişilerle birlikte tasarruf yapmanızı sağlayan yöntemleri sayesinde 100 kişinin yer aldığı bir tasarruf programına dahil olduğunuzda çok kısa sürede ev sahibi olursunuz.

Kısacası; bireysel tasarruflarınızla elde edeceğiniz birikimi, Birevim yöntemleriyle birlikte tasarruf yaparak çok kısa sürede tamamlarsınız. Çünkü Birevim ile tek başınıza değil, birlikte tasarrufun gücüyle hedeflerinize ulaşırsınız.

İşte bu yüzden Birevim de şansa ihtiyacınız yok! Ev sahibi olmanız yalnızca karşınıza çıkan fırsatı değerlendirmenize bağlı. Sonrasın da nasibinizdeki tarihte evinize kavuşabilirsiniz.

Bu konuda ilginizi çekebilecek bir makalemiz daha var. Aşağıdaki bağlantı üzerinden “Sıra tespiti nedir, nasıl yapılır?” başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

https://www.birevim.com/blog/sira-tespitli-yontem-nedir-nasil-yapilir/

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

3 + one =