6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Merak Edilenler

Birevim’de Kefil İstenir Mi?

Birevim’de Kefil İstenir Mi?

Bu konuda öncelikle kısa bir tanımlama yapmak gerekir. Tasarrufa dayalı, faizsiz ve hiç fark ödemeden ev sahibi olmak isteyen kişiler, Birevim çatısı altında bir araya gelirler. Bir araya gelen bu kişilerin tamamı ev sahibi olana kadar Birevim bu organizasyonu sorunsuz bir şekilde sürdürmekle yükümlüdür. Birevim’in organizatör konumunda olduğu bu birliktelikte, ev sahibi olmak isteyenlerin haklarını korumak ve adaleti sağlamak hassasiyetle yerine getirilmesi gereken bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu yerine getirirken ev sahibi olmak isteyen kişilere çeşitli teminatlar sunulduğu gibi, evini teslim alanlardan da bazı teminatlar istemektedir.

100 kişinin sırayla ev sahibi olmak için Birevim çatısı altında bir araya geldiğini düşünelim. Bu 100 kişinin her biri aylık 1000 TL taksit ödesin. İlk ay 100 kişinin ödediği taksitlerin toplamı 100 bin TL yapacaktır. Bu 100 bin TL, yapılan sıra tespiti sonucu evini ilk ay almaya hak kazanan kişinin evini almak için kullanılacaktır. Bu örnekte ilk ay ev sahibi olan kişi sadece bir taksit, yani 1000 TL ödeyerek 100 bin TL değerinde evin sahibi olmuştur. Tasarruf programında bulunan diğer 99 kişi ise, ilk ay evini teslim alan kişiye 99 bin TL destekte bulunmuştur. İşte burada organizatör konumunda bulunan Birevim’in iki önemli vazifesi vardır. Birincisi evini henüz teslim almamış 99 kişinin alınan eve katkısını güvence altına almak, ikicisi ise 99 kişinin daha sorunsuz bir şekilde ev sahibi olmalarını sağlamak. Birevim’in bu iki önemli vazifeyi yerine getirebilmesi için, her ay 100 kişinin taksitlerini düzenli ödemesi gerekir.

Özellikle evini teslim alanlar için bazı motive edici uygulamalar, taksitlerin düzenli ödenmesi konusunda oldukça önemlidir. Bu uygulamalardan birisi alınan eve tasarruf programında bulunan diğer kişilerin de haklarını korumaya yönelik satılamaz kaydı koymak, diğeri ise evini teslim alan kişinin kalan taksitlerini ödemesi hususunda Birevim tarafından oluşturulan komisyon kefil alınması noktasında karar vermişse kefil istemektir.

Bu yazımızda kefaletin Birevim çatısı altında ev sahibi olmak isteyenler için sağladığı faydalara maddeler halinde değinelim.

  • Evini teslim alan bir müşteri, içinde bulunduğu tasarruf programındaki diğer kişilerinde ev sahibi olabilmesi için kalan taksitlerini düzenli ödemesi gerekir. Evini teslim alan bir kişiden kefil istemek kalan taksitlerinin ödenme sürecini hızlandıran bir motivasyon unsurudur.
  • Alınan eve satılamaz konulduğu halde kefil alınmasa olmaz mı? Sorusu akıllara gelebilir. Oysa evini teslim alan bir kişi taksitlerini ödemediği takdirde satılamaz kaydına istinaden yasal işlem başlatmak ve bunun sonucunu beklemek hayli zaman alacak bir durumdur. Bu durumda tasarruf programında bulunan diğer kişilerin sorunsuz bir şekilde ev sahibi olmaları için evini almış kişilerin taksitlerini düzenli olarak ödemeleri gerekir. Yasal süreçlerin uzunluğunu beklememek adına kefalet daha uygulanabilir bir durumdur.
  • Evini teslim almış bir kişi kalan taksitlerini düzenli bir şekilde ödemekten sorumludur. Kefalet bu sorumluluğu bir kişiye değil birkaç kişiye dağıtır. Evini teslim alan kişi kendini ne kadar sorumlu hissediyorsa kefillerde aynı derecede kendini sorumlu hissedecektir. Sorumluluğun evini alan kişi ve kefillerine dağıtılması, evini henüz teslim almamış kişilerin de ev sahibi olabilmeleri açısından teminatı güçlendirici bir durumdur.
  • Kefalet, Birevim’i güçlü kılan bir durum değildir. Tam aksine ev sahibi olmak isteyen tasarruf programındaki diğer kişilerin haklarını koruyan bir uygulamadır.
  • Kefalet, ev sahibi olmak isteyenlerden oluşan tasarruf programlarının devamlılığını sağlayan önemli bir tedbir aracıdır.
  • Evini teslim alan bir kişiden Birevim şayet kefil istediyse bu durumda evini teslim alan kişi kefillerine karşı bir mahcubiyet yaşamak istemeyecektir. Dolayısıyla taksitlerini öderken daha da özenli davranacaktır.
  • Bir tasarruf programında bulunan kişilerin sorunsuz bir şekilde ev sahibi olmaları aynı zamanda bu kişilerin memnun olmaları anlamına gelir. Ortaya çıkan bu müşteri memnuniyeti neticesinde hem ev sahibi olanlar hem de kefiller yeni yatırımları planlayabilirler.

Benzer Yazılar
GenelMerak Edilenler

Birevim'den Evimi Hemen Teslim Alabilir Miyim?

GenelMerak Edilenler

Birevim'de Ara Ödeme Var Mı?

GenelMerak Edilenler

Birevim İle Faiz Ödemeden Neler Alınabilir?

GenelMerak Edilenler

Birevim’den Kimler Faydalanabilir?

2 Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

two × 1 =