6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

BirevimGenelMerak Edilenler

Dekorasyon Sırları ile Evinizi Güzelleştirin

Dekorasyon sırları ile evinizi iç mimar eli değmişçesine güzelleştirmeniz mümkün! Evlerimizin şık görünmesi ve dekoratif dokunuşlara sahip olması hepimizin çok önemsediği bir konu. Yeni bir eve taşınacaksak ya da yeni bir ev kuracaksak; mobilyalar, eşyalar, aksesuarlar ve renkler evimizi kurarken en fazla ilgilediğimiz konular oluyor. Özellikle pandemi sürecinde evde geçirdiğimiz zaman arttıkça, evlerin düzeni ve dekorasyonu ile daha fazla ilgilenir olduk. Peki, evimizi bir iç mimar eli değmişçesine güzelleştirmeyi nasıl başarabiliriz dersiniz? Bunun için sizinle çok özel iç dekorasyon sırları paylaşacağız…

Dekorasyon Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Evde ve iş yerinizde dekorasyon yaparken nelere dikkat edilmeli, sorusu kişilerin kafasında sürekli yer etmektedir.

Evde dekorasyon yaparken renk ve dokuya uygun malzeme ve istenilen stilde mobilya tercihi yapılmalıdır.

Dekorasyon yaparken öncelikle nelere dikkat edilmeli ve nereden başlanacağı planlanmalıdır. Birkaç dekorasyon önerisi yapacak olursak; Ev dekorasyonlarında aydınlatma ve duvar renkleri çok önemlidir.

Örneğin, oturma odasının ışıklandırılması evdeki tüm atmosferi değiştirebilir. Buralar da sarı ışık tercihi isabetli olur.

Banyo, çalışma odası, ara hol gibi yerlerde beyaz ışık daha canlı olacaktır. Aydınlatmanın doğru, ölçülü ve gölgesel yoğunluğu iyi hesaplanıp yapılmalıdır.

Duvar dekorasyonu estetik açıdan şıklığın merkezi konumundadır. Poster, duvar resmi ve tablolarla duvarlarınızda sanata yer açabilirsiniz.

Dekoratif duvar rafları sayesinde döşeme ve zeminden alan kazanabilirsiniz. Doğal olan materyalleri kullanmak ev estetiğine ayrı bir hava katacaktır.

Ev dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken üç şey; estetiklik, konfor ve fonksiyonelliktir. Evinizi modern ve çağdaş şekilde dekorasyon yapmak istiyorsanız, bu üç stili mutlak göz önünde bulundurmalısınız.

Dekorasyon Neden Önemlidir?

Yaşam standartları arttıkça yaşanılan yerlerin şıklığı ve görünümü giderek önem kazanmaktadır. İnsan yaşadığı evin huzurlu ve etkileyici olmasını arzular. Bu sayede iş hayatının stres ve yoğunluğundan uzaklaşabilir.

Ayrıca dekorasyon neden önemlidir, sorusunun cevaplarından biri de dekorasyonun insan verimliliğini olumlu yönde etkiliyor olmasıdır.

Aslında dekorasyon kişinin arzu ve ihtiyaçlarına göre evini süslemesidir. Bu sayede evinizde huzur ortamı oluşur ve psikolojik olarak kendiniz daha iyi hissedersiniz.

Yaşamın büyük bir bölümü dış dünyaya kapalı bulunan evlerimizde geçmektedir. Bu kapalı yaşam alanlarımızı harika dekorlar kullanarak daima canlı ve renkli hale getirmek dekor sayesinde mümkün olmaktadır.

Küçük bir evi uygun bir dekor sayesinde daha büyük ve kullanışlı hake getirebiliriz. Dekorasyonda dikkat edilecek en önemli unsur renktir. Uygun renk sayesinde evin havası bir anda değişmektedir.

Loş renkler daha çok dinlenmek ve huzur bulmak istenilen odalarda kullanılır. Ev dekorasyonunda mutlaka içinize sinecek renk ve eşyalar kullanmalısınız.

Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Ev dekorasyonunda ölçüt evin büyüklüğü ve küçüklüğüdür. Dekorasyon seçimi kişinin kendi zevk ve renklerine göre dizayn edilir. Kendini tanıyan bireyler bu konuda daha doğru malzeme ve renk kullanarak evlerini şahane alanlara dönüştürür.

Ev dekorasyonunda evi bölümlere ayırarak dekor etmek hem kolaylık hem de avantaj sağlamaktadır.

Duvar, Köşe, tavan dekorasyonunda yoğunlaşmak önemlidir. Çünkü eşyalardan azaltma veya artırma yapılamayabilir. Bu yüzden mobilya ve dolap gibi eşyaları evin renk ve yapısına uygun seçmek gerekir.

Küçük odalarda soft renkler daha canlı ve kullanışlı görünür.  Salonlarda açık renk ve köşe koltuk takımları harika bir dekorasyon ürünleri olabilir.

Tepeden tırnağa ev dekorasyonu nasıl olmalıdır, sorusunun cevabını yazımızda vermiş olduk

1. EN AZ 5 RENK BELİRLEYİN

dekorasyon sırları

Evinizi dekore ederken en önemli şey renklerdir ve vereceğimiz sır, en önemli dekorasyon sırları içindedir. Renkleri seçerken yapılan en büyük hatanın, az sayıda renk seçmek olduğunu unutmayın! Örneğin yalnızca krem ve kahverengi seçerseniz eviniz tekdüze bir görüntüye sahip olacaktır. Oysa daha fazla uyumlu renk seçmek gerekir. Burada 3 ana renk en az 2 de yardımcı renginiz olmalıdır.

Birinci Renk: İlk seçmeniz gereken renk mobilya rengidir. Mobilya renginiz; ceviz, beyaz, meşe gibi renkler olabilir.

İkinci Renk: İkinci renk ağırlıklı kullanacağınız döşeme rengi olmalıdır. Büyük yüzeylerde zamanla sıkılacağınız çarpıcı renkler yerine soft renkler seçmeniz yerinde olur.

Üçüncü Renk: Üçüncü seçeceğiniz renk ana yardımcı renktir. Bu renk, ana yüzeylerde yer almayan dekoratif ögelerde kullanacağınız renktir. Bu renk, mobilya ve döşemeniz ile uyumlu ve onları destekleyen bir renk olmalıdır.

Dördüncü Renk: Seçeceğiniz önemli renklerden biri de metal renginizdir. Avize, aksesuar gibi metal kullanmak istediğiniz yüzeyleriniz için bir renk belirleyin. Bu metal rengi; gold, gümüş, beyaz, pirinç ya da siyah olabilir.

Beşinci Renk: Diğer seçeceğiniz renk ya da renkler ise yan yardımcı renklerdir. Yardımcı renkleri ana renkler ile kontrast oluşturacak koyu ve açık tonlarda seçebilirsiniz. Bu sayede eviniz boyut kazanır.

Örnek seçimler
       
       

2. DESEN VEYA DOKU KATIN

"<yoastmark

Dekorasyon sırları içinde en önemli konulardan biri de desen ve dokudur. Evinizde her şeyin düz olması, dekorasyona iyi göstermeyecektir. Bunun için seçtiğiniz renklerden birini ya da birkaçını kullandığınız desen ya da doku seçin.  Desen veya dokular ile renklere hareket katmanız, her şeyi bir anda harika gösterecektir. Dekorasyon stilinize göre; geometrik desenler, çiçekli desenler, tüylü dokular ya da etnik desenler seçebilirsiniz.

3. DUVAR AKSESUARLARININ KONUMUNU DOĞRU AYARLAYIN

"<yoastmark

Bir ev ne kadar güzel döşenmiş olursa olsun; çok yüksekte duran bir saat ya da tablo o evin amatörce dekore edildiğini ortaya çıkarır. Bu ufak detaya dikkat etmeniz ise evinizi profesyonel şekilde dekore edilmiş gösterecek bir ayrıntıdır. Yapmanız gereken; saat, tablo, ayna gibi duvar aksesuarlarını, karşısında durduğunuzda göz hizanıza gelecek şekilde asmak olmalıdır.

4. YAŞANMIŞLIK SATIN ALINMIŞLIKTAN DEĞERLİDİR!

"<yoastmark 

Evler daha şık bir hale getirilmek istenirken en çok yapılan hata evi mağaza showroomları gibi yaşanmışlıktan uzak bir hale sokmaktır. Bunu önlemek için tüketime değil yaşanmışlığa odaklanın. Sizi yansıtan, ailenizden kalan, anıları olan ya da kendi yaptığınız eşyaların sayısı arttıkça dekorasyon daha güzel bir hale gelecektir. Bunun için anılarınızı ve yaşamınızı yansıtan ögelere daha fazla yer verin.

5. SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DEKORASYONU BENİMSEYİN

"<yoastmark

Sürdürülebilirlik son yılların en önemli konusu ve dekorasyonda da artık mühim bir hale geldi. Bunu sağlamak için günün modasını izlemekten ziyade tüm zamanlara uyacak seçimler yapmanız çok önemlidir. Bunun için özellikle geniş yüzeylerde çarpıcı renkler ve desenler kullanmaktan kaçının. Örneğin; beyaz, ekru, gri, vizon gibi renkler her döneme uyum sağlar. Ayrıca; yapay çiçekler yerine doğal bitkiler, kuru otlar, doğal malzemeler seçin. Bunun dışında bir diğer önemli nokta ise kısa ömürlü mobilyalar yerine zamana dayanıklı, evladiyelik ve doğal malzemelerden mobilya seçmektir. Mesela, sunta mobilyalara kıyasla ahşap, mermer gibi mobilyalar kolay eskimez. Bu tarz mobilyalar için yaptığınız harcama uzun vadede kâr getirecektir.

Bu yazıyı beğendiyseniz diğer yazılarımıza da buradan göz atabilirsiniz

Ayrıca BİREVİM’i Instagram‘dan takip ederek güncel blog içeriklerimize ulaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

Kredi Kartı ile Araç (Araba) Alınır Mı?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Plaka Çıkarma Ücreti Ve İşlemler

Bilgi BankasıBirevim

Engelli Raporuyla Alınabilecek Araçlar 2024

Bilgi BankasıBirevim

İstanbul’un Depreme En Dayanıklı İlçeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

12 + eighteen =

Worth reading...
Evinizi Taşırken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Önemli Adım