6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

BirevimEkonomi & FinansGenelSesli Makaleler

Ev Almak İsteyene Farklı Bir Öneri: SERBEST PLANLI TASARRUF YÖNTEMİ

Her birimizin farklı farklı hayalleri var.

Bazılarımızın hayalleri kariyerine dair; bazılarımızın aile kurmaya, eğitime, seyahate vs…

Ancak hepimizin ortak öyle bir hayali var ki yüzyıllardır değişmiyor.

Ev sahibi olmak!

Evet, hepimiz kazanç elde etmeye başladıktan sonra bu hayali gerçekleştirmenin yollarını arıyoruz.

Çünkü ev sahibi olmak hem çok önemli bir ihtiyacımızı karşılıyor hem de geleceğimiz için bir güvence oluyor.

Ancak özellikle günümüz şartlarında konut sahibi olmanın yüksek maliyetleri hayat şartlarının zorluğu ile birleşince içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Bu nedenle ev sahibi olmak, dar ve orta gelirli vatandaşlar için genellikle bir hayalden ibaret kalıyor, gerçekleşemiyor.

Oysa Birevim’de durum farklı…

Birevim, ev sahibi olmak isteyen herkesin bu ihtiyacına çözüm üretmek için tasarrufa dayalı finansal modeli ile fikri ve eser hakları Birevim adına tescilli olan çeşitli yöntem alternatifleri sunuyor.

Bu yöntem alternatiflerinin tamamı, sizi kendi tasarruflarınızla elde edeceğiniz birikimlere göre çok daha kısa sürede, kolay ve en uygun maliyetle ulaştırma esasına göre hazırlanmıştır. Kendi ekonomik durumunuza göre en uygun olanı seçmek ise tamamen sizin tercihinize bağlıdır.

Yani Birevim de herkes kendi ödeme gücü, beklentileri ve sahip olduğu şartlara göre seçim yapmakta özgürdür. Birevim müşterileri sınırlamalara ve zorlayıcı şartlara maruz kalmazlar.

Birevim yöntemlerinin her biri toplam fayda ve oluşan tüm faydanın tekrar müşteriler lehine kullanımı prensibine göre hazırlanmıştır. Hangi yöntemle ev sahibi olmayı seçerseniz seçin maksimum fayda elde edersiniz.

Bunu şöyle düşünelim; diyelim ki bir yolculuğa çıkacaksınız. Hangi ulaşım aracını tercih ederseniz edin varış noktanız aynı olacak. Alternatifleriniz arasında uçak, araba, otobüs ve tren olsun. Bu durumda gitmek istediğiniz yer için şartları değerlendirir ve en uygun aracı tercih edersiniz. Birevim yöntemlerinde de böyle. Almak istediğiniz ev için ihtiyacınız olan miktar belli. Ancak o eve ulaşmak için hangi yöntemi tercih edeceğiniz tamamen sizin beklenti ve şartlarınızın hangi yönteme uygun olduğuna bağlı.

Tabi ki bu yöntemleri birbirinden ayıran birçok özellik var. Daha önceki yazılarımızda Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemini detaylarıyla ele almıştık. Bu yazımızda Serbest Planlı Tasarruf Yöntemini inceleyeceğiz.

Serbest Planlı Tasarruf Yöntemini diğerlerinden ayıran en önemli özellik, sıra tespitine girmeden evinizi teslim alacağınız tarihin net olarak en başta belirlenmesidir.

Bu yöntem de teslim tarihiniz diğer yöntemler de olduğu gibi bir sıralamaya göre değil kendi belirlediğiniz ödeme planına göre belirlenir.

Şimdi gelin Serbest Planlı Tasarruf Yöntemi ile tasarruflarınızı nasıl kolaylıkla birikime dönüştürüp, elde ettiğiniz birikiminizle istediğiniz evi alabilirsiniz birlikte bakalım…

Diyelim ki bulunduğunuz ilde bir ev almak istiyorsunuz. Civardaki ev fiyatlarını araştırdınız ve ortalama 300 bin TL seviyelerinde olduğunu gördünüz. Bu durumda almak istediğiniz evin ortalama fiyatını 300 bin TL olarak düşünebiliriz. Artık bir şey netleşmiştir. “Ben 300 bin TL değerinde bir ev almak istiyorum” diyebilirsiniz.

Elinizde hiç peşinatınızın olmadığını da varsayalım. Bu bir sorun olarak karşınıza çıkmaz. Bu durumda Serbest Planlı Tasarruf Yöntemine peşinatsız olarak dahil olabilirsiniz. Bu arada peşinatı olan ailelerin peşinatı olmayanlara göre daha avantajlı konumda olduğunu unutmayalım.

Ayrıca ara ödeme yapma zorunluluğunuz da yoktur. Yani, kendi ödeme planınızı kendiniz serbest olarak planlayabilirsiniz. Ancak ilerleyen aylarda ara ödeme yapmak isterseniz, evinizi daha erken almak ve borcunuzu daha erken bitirmek gibi büyük avantajlar elde edersiniz.

Bu yöntemde aylık ödeme miktarınızı da kendiniz belirlersiniz, hatta taksitlerinizi dilerseniz sabit tutabilir ya da evinizi teslim alıp kira ödemekten kurtulduktan sonra yükseltmeyi de tercih edebilirsiniz.

Peşinatlı ya da peşinatsız, ara ödemeli ya da ara ödemesiz, sabit veya artan taksit gibi hususları belirledikten sonra ödeme planınız ve evinizin teslim tarihi ortaya çıkmış olur.

Ve son olarak belirlenen teslim tarihinde Birevim, istediğiniz yerden beğendiğiniz evi alarak size teslim eder.

Şimdi de gelin Birevim’in Serbest Planlı Tasarruf Yönteminin avantajlarına bakalım.

Serbest Planlı Tasarruf Yöntemi oldukça önemli bir finansal modeldir.

Dar gelirli, orta gelirli veya yüksek gelirli aileler bu yöntemle herhangi fark ödemeden, almak istedikleri evin gerçek değeri neyse sadece onu ödeyerek ev sahibi olurlar. Faiz, vade farkı ya da ek maliyetler Birevim yöntemlerinde bulunmaz.

Peşinatı olmayan aileler de bu yöntemden istifade ederek hızlı, kolay ve en uygun maliyetle ev sahibi olabilirler.

Bu yöntemi tercih eden aileler Türkiye’nin istedikleri yerinden beğendikleri herhangi bir satılık evi alabilirler. Bu ev yeni olabileceği gibi ikinci el bir ev de olabilir.

Yapacağınız tüm ödemeleri kendi bütçenize göre planladığınız için zorlanmadan ev sahibi olursunuz.

 

Tüm yöntem ve kampanyalarımız hakkında daha detaylı bilgi alıp yüz yüze görüşme yapmak için 444 23 53 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Otoban ve Otoyol Hız Sınırları

Bilgi BankasıBirevim

Yeni Evliler Evlilik Kredisi Alabilir Mi?

Bilgi BankasıBirevim

Mernis Sistemi Ne İşe Yarar ve Neden Önemlidir?

Bilgi BankasıBirevim

Banka Kredisi ile Ev Alınır Mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

17 + 17 =