6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

BirevimBirlikte Tasarruf

Ev Almanın Yeni Yolu: Tasarruf Modeli

Ev Almanın Yeni Yolu: Tasarruf Modeli

Tasarrufa dayalı, faizsiz yöntemle hiç fark ödemeden ev sahibi olmak mümkün mü? Evet, mümkün. Birevim sayesinde peşinatlı ya da peşinatsız ev sahibi olabileceğiniz gibi istediğiniz yerden beğendiğiniz bir evi yeni veya ikinci el alabiliyorsunuz.

 Bir ev sahibi olmak, özellikle de kirada oturan herkesin hayalidir. Nakit ödeme gücü olanlar bu hayallerini borçlanmadan hayata geçirebilirler. Ancak hayalindeki evle elindeki nakiti denk getiremeyenler, borçlanmak; hatta kredi alıyorlarsa, aldıkları evin değerinin çok daha üzerinde ödeme yapmak durumu ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu da büyük tutarlı borçların yıllarca ödenmesi anlamına geliyor. Orta ve alt gelir grubunda bulunanlar ise bu durumda hizmet alamıyorlar.

Oysaki Birevim’in tasarrufa dayalı faizsiz yöntemleriyle hiç fark ödemeden ev sahibi olmak mümkün. Böylelikle evinizi hiç fark ödemeden aldığınız için ucuza mal edebiliyorsunuz. Hem faiz ödemediğiniz hem de 360 aya kadar tasarruf programlarına dahil olabiliyorsunuz. Böylelikle çok düşük taksitler ödeyerek ev sahibi olabiliyorsunuz. Birevim sayesinde peşinatlı ya da peşinatsız ev sahibi olabileceğiniz gibi istediğiniz yerden beğendiğiniz bir evi yeni veya ikinci el de alabiliyorsunuz.

Bütçeye Göre Yöntem

Birevim’de ev sahibi olmak isteyenler teslim tarihi açısından iki farklı yöntemden yararlanabiliyor. İlk yöntemde (Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemleri) ev sahibi olmak isteyen kişilere evlerini teslim ederken kullandığı uygulama ‘sıralama’ Birevim’de evlerin hemen teslimi yok demek yanlış olacağı gibi, herkesin evinin hemen teslim edildiği söylemi de yanlış olur. 100 kişinin peşinat vermeden ev sahibi olmak istediğini düşünürsek bu 100 kişi, ilk aydan başlayarak sırayla ev sahibi oluyorlar. Yani 100 kişinin tamamı Birevim Tasarruf Yöntemleri ile ortalama 50 ay içerisinde ev sahibi olmuş oluyor. Peşinat verildiğinde ise çok daha erken ev sahibi olabiliyorlar.

Bir diğer yöntemde ise (Serbest Planlı Tasarruf Yöntemi) ev sahibi olmak isteyen bir kişi alacağı evin değerini belirledikten sonra bütçesine göre aylık ödeyeceği taksiti, varsa peşinatı, varsa ara ödemesini belirleyerek teslim tarihini kendisi belirleyebiliyor.

Birevim’in hızlı teslim kampanyaları ile yeni evinize çok daha kısa sürede taşınmanız da mümkün. “Önce Gel, Erken Al” kampanyası kapsamında bütçenize uygun hazırlanan ödeme planlarıyla kolay, hızlı ve ekonomik bir şekilde ev sahibi olabiliyorsunuz.

Ulusal Tasarruf Hedeflerine De Katkı!

Birevim’in şu an da 31 şubesi var. Ancak 2018 Nisan ayının sonuna kadar açılacak 5 şube ile 36 şubeye ulaşacak. Firma toplamda yılsonuna kadar 52 şubeye ulaşacak.

Firmanın yöntemleri hakkında görüşüne başvurduğumuz Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, ev sahibi olmak isteyenlerin tasarrufa dayalı faizsiz ev satın alma modeliyle kolaylıkla ev sahibi olacaklarını, bu yöntemlerin fikri haklarının Birevim’de olduğunu, tescilli yöntemler olduklarına dikkat çekiyor. Murat Çiftçi; tasarrufa dayalı faizsiz finansman modelinin önemi hakkındaki görüşlerini şu şekilde açıklıyor.

Tasarruf; toplam gelirin harcanmayan bir kısmının, gelecekte kullanılmak üzere ayrılmasıdır. Bununla birlikte bu yolla birikmiş kaynakların belli bir sürede değeridir.

Ulusal tasarruf düzeyimiz şu an ortalama yüzde 14 civarında, 2018 yılı sonunda ise yüzde 19’a yükseltilmesi planlanıyor. Açıkçası bu konuda gelişmekte olan ve bizimle benzer gelir durumuna sahip ülkelerin gerisindeyiz. Gelişmekte olan ülkelerde bu oran yüzde 32 civarında.

Son yıllarda ulusal tasarruf düzeyinin artırılması için çeşitli çözüm önerileri ve politik tedbirler sunulup çalışmalar yapılıyor. Bu bağlamda Birevim yöntemlerinin tasarrufa dayalı faizsiz gayrimenkul ve araba alımını sağlamasının yanında ulusal tasarruf hedeflerine de ciddi katkısı olacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin de bu konudaki hassasiyetleri, bu sektörde büyük gelişmeleri beraberinde getirecektir diye düşünüyorum. Tasarrufa dayalı faizsiz ev sahibi olma ve araba sahibi olma yöntemleri özellikle alt gelir grubu için oldukça önemlidir. Çünkü alt gelir grubunun mevcut yöntemlerle hizmet almaları çok zor.

Ekonomik büyümemizin yolu; yatırım, üretim ve istihdamdan geçiyor. Tabi burada finansmanın ülkenin iç tasarruflarıyla yapılmasının önemi çok büyük. Tasarruf oranındaki düşüş Türkiye ekonomisini yabancı tasarruflara, yani sermaye hareketlerine yönlendiriyor. Hal böyleyken hane halkının en önemli borçlanma kalemlerinden olan gayrimenkul ve araba alımını tasarrufa dayalı Birevim yöntemiyle gidermesi çok önem arz ediyor. Birevim yöntemi ile hane halkı sağlıklı bir şekilde borçlanırken, aynı zamanda ülke ekonomisinin yüksek ve istikrarlı büyüme hedefine de katkı sağlamış oluyor.

Tasarrufa dayalı faizsiz konut satışının Türkiye’de yeni yeni geliştiğine dikkat çeken Çiftçi, tek başına tasarruf eden kişileri, kurumsal bir çatı altında buluşturarak ev ve otomobil sahibi yapmayı esas alan bu modelin özellikle dar gelirli kesim tarafından tercih edildiğine vurgu yapıyor. Bu modelin büyüdükçe insanların satın alma gücünün de gelişeceğini belirten Çiftçi “Tasarrufa dayalı faizsiz modelle yıllık 1.3 milyon seviyesinde olan konut satışını 2 milyonlara çıkarabiliriz” diyor.

Birevim Ödüllere De Doymuyor

Birevim’in başarısı sadece ülke sınırları içerisinde değil, uluslararası düzeyde de tescil ediliyor. Uluslararası standartlarda dünyanın pek çok ülkesinden başarılı kuruluşların yarıştığı, 2002 yılından bu yana verilen, dünyanın en saygın iş ödülleri arasında yer alan Stevie Ödülleri’nden 4’ünün sahibi Birevim oldu.

Stevie Ödülleri 2018’e 60 ülkeden 2 bin 500’den fazla başvuru yapıldı. Büyük bir katılımla Las Vegas’ta gerçekleştirilen gala gecesinde ödüller sahiplerini bulurken, Birevim iki altın, bir gümüş ve bir de bronz ödül aldı.

Yılın Satış Ayrıcalığı ve Yılın Pazarlama Programı kategorilerinde altın ödüle layık görülen Birevim; Başarılı Müşteri Hizmetleri kategorisinde gümüş, Yılın İnovasyonu kategorisinde de bronz ödüle layık görüldü.

Birevim 2017 yılında da QC-100 Toplam Kalite Yönetimi prensipleri doğrultusunda çalışan uluslararası bir kurum olma özelliği taşıyan Business Initiative Directions (BID) tarafından Uluslararası Altın Kalite Ödülü’ne layık görülmüştü.

Altın Kalite Ödülü; 1986 yılından bu yana; Paris, Londra, Madrid, Cenevre, Frankfurt ve New York’ta törenle sahiplerine veriliyor. Business Initiative Directions (BID) tarafından verilen ve dünyanın prestijli ödülleri arasında yer alan Altın Kalite Ödülü, QC -100 Toplam Kalite Yönetimi Modeli kriterleri temel alınarak; liderlik, kalite, mükemmellik, yenilikçilik, teknoloji, stratejik planlama, müşteri hizmetleri, müşteri memnuniyeti ve prestij konularında kurumsal başarı elde eden firmalara veriliyor. Aynı zamanda ödüle layık görülen firmaların kendi sektöründe gösterdiği başarı ve yenilikler ödülün verilmesinde önemli rol oynuyor.

Birevim, Altın Kalite Ödülü’nün yanında, Stevie Ödülleri’nden dördünün sahibi olması ile kalitesini, başarısını ve yenilikçi bakış açısını bir kez daha tescillemiş oldu.

EV ALMANIN YENİ YOLU: BİREVİM

İstatistiklere göre Türkiye’de 5 milyon aile “Bir evim olsun” diyor. Maalesef bu ailelerin çok azı, çok zor şartlarda hayallerini gerçeğe dönüştürebiliyor.

Peki, neden 5 milyon aile ev sahibi olmak isteyip olamıyor? Bu sorunun cevabı ilk bakışta kişilerin ekonomik durumu gibi görünse de asıl neden, Türkiye’de ev sahibi olma yollarının alt ve orta gelir grubuna hitap etmemesi, yetersiz kalmasıdır.

Türkiye’de ev sahibi olmak isteyen kişilerin karşısına klasik ve alışılagelmiş yollar çıkıyor. Bu yolların neler olduğuna, avantajlarına ve dezavantajlarına gelin birlikte bakalım. Bütün bu yolları tanıdıktan sonra ise, Türkiye’de ev sahibi olmak isteyip olamayanların adeta derdine derman olan, yepyeni bir yoldan, Birevim’den bahsedelim.

Birinci Yol: Peşin Para Veya Borçlanma İle Ev Sahibi Olmak

Bu başlığı detaylandırırken aslında anlatacak çok şey yok. Çünkü ülkemizde peşin para ile ev sahibi olanların sayısı özellikle orta ve alt gelir grubunda yok denecek kadar az.

Ev fiyatlarının yüksek olması ise, eşten dosttan borçlanarak ev sahibi olmanın önünde çok büyük bir engel olarak duruyor.

İkinci Yol: Banka kredisi ile ev sahibi olmak

Günümüzde en çok tercih edilen ya da alternatifsizlikten kaynaklı tercih edilmek zorunda kalınan yoldur. Evet, kira ödemekten kurtulup kendi evinizin taksitlerini ödüyorsunuz belki; ancak ya ödediğiniz faiz? Üstelik neredeyse bir ev daha alabilecek kadar fazla… Faizsiz ev kredisi kullanmanın günümüz şartlarında mümkün olmadığı gerçeğiyle hareket edersek, pek çok insanın faizsiz ev kredisi nasıl alınır? Sorusuna cevap aramasını ve faizsiz ev kredisi veren bankaları araştırmasını zaman kaybı olarak görebiliriz.

Ayrıca; her isteyenin kredi kullanabileceğini düşünmek gerçeği yansıtmayacaktır. Kredi kullanacaklarda aranan şartlar çoğunluğun hayallerini daha başlamadan bitirmektedir. Diyelim ki kredi şartlarına uygun görüldünüz, bu seferde karşınıza faizden kaynaklı yüksek taksit ödemeleri çıkıyor. Hal böyle olunca yine büyük çoğunluk ev sahibi olamıyor.

Kredi kullanımında aranan şartlardan biri de “peşinat” zorunluluğudur. Şayet peşinatınız yoksa bu yol size kapalı sayılır.

Bütün bunların yanında ekonomik açıdan her koşulu yerine getirebilecek koşullara sahip olunsa dahi insanların manevi açıdan hassas yaklaşması, faizsiz ev almak istiyorum demeleri, faizli bir yolla ev sahibi olmak istememeleri neticesinde kredi kullanarak ev sahibi olma fikrini tamamen ortadan kaldırıyor. Ülkemizde faizsiz kredisiz ev sahibi olmak isteyenlerin sayısının fazlalığı göz ardı edilemeyecek bir gerçektir.

Üçüncü Yol: Senetli ev sahibi olmak

Her durumda ve her yerde kullanılabilen bir yol değildir. Sadece belirli lokasyonlarda sunulan bazı projelerde evin bedelinin büyük bölümünü tamamladıktan sonra kalan küçük kısmı için uygulanır. Peşin para ile ev sahibi olmaktan çok farklı değildir aslında. Üstelik ikinci el evler için uygulanmaması sadece yeni konutlarda sunulması, kısa vadeler yapılması, bu yolu orta ve alt gelir grubunda bulunanlar için bir çözüm olmaktan çıkarıyor.

Dördüncü Yol: Kooperatif ortaklığı ile ev sahibi olmak

Günümüzde yaygın bir yöntem olmayışı, geçmiş deneyimlerin olumsuz sonuçlar doğurması, teslimatta yaşanan sorunlar ve geciktikçe geciken teslimler, sürekli maliyet artışları gibi sebeplerden dolayı kooperatif ile ev sahibi olmak tercih edilen bir yol değildir.

Beşinci Yol: TOKİ vasıtasıyla ev sahibi olmak

Diyebiliriz ki, şu ana kadar sıraladığımız tüm yollar arasında en makul görünen ev sahibi olma yoludur; ancak TOKİ ile ev sahibi olmanın da kendi içinde çözüm bekleyen yönleri vardır. Bunlardan ilki ev alacak kişilere farklı lokasyonlar sunamamasıdır. Diğeri ise, yıllık satış adedi 53.538 civarında olup, toplam gayrimenkul satışlarının sadece %4,5’lik kısmını karşılayabilmektedir.

Peki, bu mevcut yöntemler neden talebi karşılayamıyor?

Aslında bu sorunun cevabı yukarıda bahsettiğimiz ev alma yollarının içerisinde kendini gösteriyor. Yine de özetleyecek olursak; özellikle alt ve orta gelir grubunun ihtiyacına cevap verecek seçenekler sunulamaması, yüksek maliyetler, taksitlerin yüksek olması, peşinat şartının aranması, genel olarak konut niteliği taşıyan gayrimenkullere imkan sağlaması ve potansiyel talebin sadece küçük bir kısmına yanıt verebiliyor olmaları diyebiliriz.

Tüm bu sorunları ortadan kaldıran, 5 milyon ailenin de kolaylıkla ev sahibi olmasını sağlayan bir yöntem olsa sizce de güzel olmaz mı? Gerçekten faizsiz ev almak mümkün mü? “Faizsiz nasıl ev alabilirim?” sorusunu soran milyonlarca insan için ekonomik, karlı, akılcı, yeni bir yol var mı? Artık var!

İşte Ev Almanın Yeni Yolu:

Türkiye’de pek çok ilki birlikte sunan, alt ve orta gelir grubunun da kolaylıkla ev sahibi olmasını sağlayan bir modeli hayata geçiren Birevim, uyguladığı ev alma yöntemlerinde mevcut ev sahibi olma yollarının sorunlarına karşı çözümler sunarak faizsiz ev sahibi olmak isteyenlere yeni bir yol açıyor.

Birevim, ev sahibi olmak isteyenlere tamamen faizsiz ev alma yolunu açıyor. Faizsiz ev nasıl alınır? diye soranlara hem faizsiz, hem de vade farksız bir yol sunuyor. Ev sahibi olmak isteyenler aldıkları eve hiç fark ödemeden sahip olabiliyorlar. Birevim, mevcut ev alma yollarında karşımıza çıkan “peşinat zorunluluğu” sorununu da ortadan kaldırıyor; isteyen hiç peşinat vermeden ev sahibi olabiliyor. Kişilerin ekonomik durumları göz önünde bulundurularak aylık ödenecek taksitler hesaplanıyor. Aylık ödenecek taksitleri ev sahibi olmak isteyen kişiler kendileri belirleyebiliyorlar. İsteyenler 480 kişiye kadar çıkan tasarruf programlarına dahil olarak dilediği kadar taksit yaptırabiliyor. Uzun vade taksit imkanı ev sahibi olmak isteyenlere ödemeler noktasında büyük rahatlık sağlıyor.

Birevim’in sunmuş olduğu ev almanın yeni yolu ile isteyen istediği yerden beğendiği herhangi bir evi satın alabiliyor. İkinci el ev ya da yeni ev tercihi ev almak isteyen kişilere bırakılıyor.

Faiz ya da başka başka farkların olmaması nedeniyle ev sahibi olmak isteyenler aldıkları evi ucuza mal edip kısa sürede ev sahibi oluyorlar.

Birevim’in Türkiye’de ilk defa uyguladığı büyük avantajlardan biri de, ev sahibi olmak isteyen kişiler aldıkları evin borcunu olması gerekenden daha erken bitirerek başka yatırımlar yapma imkanına kavuşuyorlar.

Siz de ülkemizde ev sahibi olmak isteyip mevcut koşullarda ev sahibi olamayan 5 milyon aileden biriyseniz, bir de ev almanın yeni yolu Birevim’i deneyebilirsiniz

Ev Almak İstiyorsanız Birevim’e Gelin!

Ülkemizde ev sahibi olmak isteyenlerin karşına çıkan seçenekler maalesef sadece klasik yöntemlerden ibaret. Bu yöntemlerin başında ise kredili satışlar geliyor. İnsanlar her ne kadar faizsiz ev kredisi veren bankaları araştırıyor olsa da günümüz şartlarında bu mümkün olmuyor.

Gelir durumu ve imkanları müsait olanlar kredili ya da peşin olarak evini alırken, orta ve alt gelir grubunun ev sahibi olmasına yönelik hassasiyetin çok fazla gösterildiğini söyleyemeyiz. Bankalardan faizsiz ev kredisi almanın mümkün olmadığı günümüzde, devletin TOKİ kanalıyla alt ve orta gelir grubunda bulunanları ev sahibi yapmak için gösterdiği çabalar şüphesiz çok önemli; ancak yapılan çalışmalar istenilen seviyede kişiye ulaşamıyor olması yönüyle toplumun büyük bir bölümünü kapsayamıyor.

Peki, günümüzde faizsiz ev kredisi alınabilir mi ya da faizsiz ev almak mümkün mü? Toplumun gelir bakımından alt ve orta kısımlarını da memnun edecek faizsiz ev alma yöntemi var mı? Bu soruların cevabı olarak karşımıza çıkan Birevim, inovatif bakış açısıyla geliştirdiği tasarrufa dayalı faizsiz ev sahibi olma yöntemlerini özellikle alt ve orta gelir grubunda bulunanların istifadesine sunuyor. Birevim’in Faizsiz Tasarruf Yöntemleri ile herkes kolaylıkla faizsiz ev sahibi olabiliyor. Türkiye’de ilk defa uyguladığı yenilikleriyle Birevim, faizsiz ev sahibi olmak isteyenlerin adeta derdine derman oluyor. Peki, Türkiye’de ilk defa uygulanan bu yenilikler neler? Gelin hep birlikte inceleyelim.

  • Klasik çekiliş anlayışının yerine; modern, sürdürülebilir, yüksek faydalı, karlı ve akılcı Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi

Klasik çekilişle ev sahibi olma sisteminin yerine; özgün bir yöntem koyan Birevim, faizsiz kredisiz ev sahibi olmak isteyenlere adeta bir çıkış yolu oluşturuyor. Bu yöntemin adı; Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi. Diğer taksitli ev alma sistemlerinin bazısında uygulanan ve ev sahibi olmak isteyen kişiye gereksiz yere ek maliyet getiren “Kira Yardımı” diye adlandırılan uygulama Birevim’de yok. Haliyle bu durum faizsiz ev sahibi olmak isteyenlere çok büyük avantajlar sağlıyor. Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi ile ev sahibi olmak isteyen kişiler için bir diğer büyük avantaj ise; toplam borçlarının olması gerekenden daha erken bitmesidir.

  • Evinizin değerini artıran Konut Değer Endeksli Tasarruf Yöntemi

Birevim, faizsiz ev sahibi olmak isteyenlere Türkiye’de ilk defa uygulanan konut değerine endeksli tasarruf yöntemi ile ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Bu yöntemi tercih eden müşterilerin teslim tarihi geldiğinde evlerinin değeri artıyor ve evlerini artan bu değer üzerinden alıyorlar.

  • Evin değeri neyse onu ödüyorsunuz. Fazla ödeme yok!

“Faizsiz ev nasıl alınır?” diye soruyorsanız ve “Evimin değeri dışında fazladan ödeme yapmak istemiyorum.” diyorsanız Birevim tam size göre. Diğer taksitli ev alma sistemlerinde uygulanan ve gereksiz yere ek maliyet getiren “Kira Yardımı” gibi uygulamalar Birevim’de yok. Faiz ve vade farkının da zaten olmadığını düşünürsek şunu rahatlıkla diyebiliriz; Birevim’de evinizin değeri neyse onu ödüyorsunuz, fazladan ödeme yok.

  • Borcunuzu erken bitirmek istemez misiniz?

Birevim’in yaptığı yeniliklerden biri de; borcunuz girmiş olduğunuz vadeden daha kısa sürede bitiyor. Düşünün, navigasyona gideceğiniz yeri yazıyorsunuz ve size iki alternatif yol sunuyor.  Bunlardan biri 500 km. diğeri 300 km. hangisini tercih ederdiniz? İşte tıpkı bunun gibi Birevim size hedefinizi daha kısa sürede tamamlama fırsatı sunuyor. Borcunuz olması gerekenden daha erken bittiğinde ise Birevim’in tasarruf yöntemlerini kullanmaya devam ederek yeni yatırımlara kapı aralayabilirsiniz.

  • Evinizi ucuza mal etme fırsatı

Faizsiz nasıl ev alabilirim? Diyen milyonlarca insan, Birevim tasarruf yöntemleri ile evlerini taksitli olarak alıp, kolay kolay ödeyebilirler. Birevim’de evin değeri dışında fazladan ödeme yapmamak çok büyük bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor. Birevim ile evinizi diğer taksitli ev alma yollarının tamamından daha ucuza aldığınızı görüyorsunuz.

  • 10 yıldan daha fazla taksit yaptırabilirsiniz.

Taksitli ev alma yöntemlerinde ve konut kredilerinin neredeyse tamamında en fazla 120 ay taksit yapılabildiğini görürsünüz. Birevim ile bu sınırı aşıp, 480 kişiye kadar çıkan tasarruf programlarına dahil olarak dilediğiniz kadar fazla taksit yaptırabilirsiniz. Böylelikle ev sahibi olmak isteyen kişiler taksitlerini de daha az ödeme imkanı bulmuş olurlar.

  • Kısa sürede ev sahibi olabilirsiniz.

Birevim’in faizsiz ev sahibi olmak isteyenler için sunduğu yöntemleri etkin bir şekilde kullanan kişiler en uygun seçenekleri belirleyerek diğer taksitli ev alma yöntemlerine kıyasla kısa sürede ev sahibi olabilirler.

  • Birevim, teslim tarihinde sizi bekletmiyor.

Birevim, ev sahibi olmaya hak kazanan bir kişinin teslim tarihi geldiğinde; başlangıçta peşinat verip vermediğine veya ne kadar peşinat verdiğine bakmaksızın evini teslim ediyor. Diğer taksitli ev alma sistemlerinde uygulanan “bekletme” Birevim’de yok. Kısacası Birevim’de teslim tarihiniz geldiğinde bekletilmeden evinize taşınabilirsiniz.

Birevim Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi

Ev sahibi olmak, günümüzde özellikle orta ve dar gelirli aileler için neredeyse bir hayalden ibaret. Ancak, bu durumun bir istisnası var…

Birevim’in uygulamış olduğu tasarrufa dayalı finansal model ile orta ve dar gelirli aileler kolaylıkla, hızla ve en uygun maliyetle ev sahibi olabiliyorlar. Küçük tasarruflarla elde edilen birikimler bu aileleri ev sahibi yapıyor.

Üstelik mevcut yöntemlerde olduğu gibi peşinat zorunluluğu Birevim’de yok. Tamamen faizsiz olan Birevim tasarrufa dayalı finansal modeli orta ve dar gelirli aileleri ev sahibi yapıyor, onların hayallerine dokunup mutluluklarına vesile oluyor.

Hepimiz kabul ediyoruz; orta ve dar gelirli aileler için tasarruf etmek, geçinmenin bile zor olduğu günümüz şartlarında çok daha güç; ancak bir şeylere sahip olmanın da tek yolu olarak karşımızda duruyor.

Belki sıklıkla orta ve dar gelirli aileler üzerinde duruyoruz; ancak Birevim’in tasarrufa dayalı finansal modeli sadece orta ve dar gelirli aileler için fayda üretmiyor; aynı zamanda orta üstü ve üst gelir grupları için de muhteşem fırsatlar sunuyor.

Dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Amerikalı iş adamı Warren Buffet’ın savunduğu düşünce şöyle: ‘Harcadıktan sonra kalanı biriktirmek değil, tasarruf edilecek miktarı kenara ayırdıktan sonra kalanı harcamak.’ belki de bu düşünce başlangıç için doğru bir adım olacaktır.

Üstelik, tasarruflar neticesinde birikim elde etmek tek başına kimi zaman zorlayıcı ve güç olabilecekken Birevim’in birlikte tasarruf modeliyle çok daha hızlı ve kolay birikim elde edebilirsiniz.

Çünkü Birevim, müşterilerinin beklentilerine yönelik geliştirdiği yöntemlerle herkesin kolaylıkla tasarruf etmesine, neticesinde ev başta olmak üzere gayrimenkul almasına yardımcı olur.

Şöyle ki…

Birevim’in tasarrufa dayalı finansal modeliyle ev sahibi olmak istediğinizde, size fikri ve eser hakları Birevim adına tescilli olan çeşitli yöntem alternatifleri sunulur.

Bunlar; Serbest Planlı Tasarruf YöntemiKonut Değer Endeksli Tasarruf Yöntemi ve yazımızda detaylarıyla ele alacağımız Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemleridir.

Bu yöntemlerin tamamı, sizi kendi tasarruflarınızla elde edeceğiniz birikimlere göre çok daha kısa sürede, kolay ve en uygun maliyetle birikim elde etmeniz esasına göre hazırlanmıştır. Kendi ekonomik durumunuza göre en uygun olanı seçmek tamamen sizin tercihinize bağlıdır.

Bu durumda aklınıza ‘Bu yöntemler hangi özelliklere göre ayrılıyor?’ sorusu gelebilir.

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki, Birevim yöntemlerinin her biri toplam fayda ve oluşan tüm faydanın tekrar müşteriler lehine kullanımı prensibine göre hazırlanmıştır. Yani hangi yöntemle tasarruf etmeyi seçerseniz seçin maksimum fayda elde edersiniz.

Birevim aslında tüm yöntemlerinde müşterilerini aynı hedefe farklı yollardan ulaştırır. Şöyle düşünelim. Cep telefonunuzda yer alan haritaya gitmek istediğiniz hedefi giriyorsunuz. Harita size hedefinize gitmeniz için birden farklı seçenek sunuyor. Siz bu seçeneklerden size ve planınıza en uygun olanı seçiyorsunuz. Birevim yöntemleri de tıpkı örnekte olduğu gibi sizi hedefinize götürmek için sunulan farklı seçeneklerdir.

Tabi ki müşterilerin farklı ihtiyaçlarına farklı çözümler üretmek adına Birevim yöntemlerini birbirinden ayıran birçok özellik bulunmaktadır. Yazımıza konu olan Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemini diğerlerinden ayıran en net özellik teslim tarihinin belirlenme şeklidir. Bununla birlikte bu finansal yöntem kendine özgü avantajlar da taşır.

Sıra tespitli yöntemlerde ev sahibi olmak isteyen kişiler bir tasarruf programında bir araya gelirler ve birlikte tasarruf yapmaya başlarlar. Aynı amacın etrafında toplanmış bu kişiler daha ilk aydan itibaren sırayla ev sahibi olurlar.

Aileler sırayla ev sahibi olurken kimin hangi sırayla evini teslim alacağı ise noter huzurunda düzenlenen sıra tespiti ile belirlenir. Bu yönteme Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi denmesinin sebebi de budur aslında.

Sıra tespitinin tüm müşteriler tarafından kabul edilmiş ve adil şartlarda olması son derece önemlidir. Unutulmamalıdır ki, burada yapılan işlem, bir çekiliş ya da kura değildir. Herkesin ev almaya hak kazandığı bir sıra tespitidir.

Tam bu aşamada akıllara şu sorular gelebilir. “Yapılan sıra tespitinde evini ilk alan ve daha sonraki sıralarda alanlar arasında bir adaletsizlik olmuyor mu?”, “Evini ilk sırada alan aileler daha sonra alacaklara göre daha şanslı mı?”

Aslında burada yüzde yüz bir adalet söz konusudur. Aileler sıra tespit işlemine eşit şartlarda katılırlar. Bir tasarruf programında bulunan tüm aileler bu kabul üzerine sıra tespitine girerler. Birevim açısından bir tasarruf programında sıralamadan ziyade herkes için elde edilecek toplam fayda daha önemlidir. Bir tasarruf programında bulunan tüm aileler teslim tarihlerine bakılmaksızın neticede çok büyük faydalar elde ederler.

Şimdi gelin Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi ile tasarruflarınızı nasıl kolaylıkla birikime dönüştürüp, elde ettiğiniz birikiminizle istediğiniz evi alabilirsiniz birlikte bakalım…

Diyelim ki bulunduğunuz ilde bir ev almak istiyorsunuz. Civardaki ev fiyatlarını araştırdınız ve ortalama 200 bin TL seviyelerinde olduğunu gördünüz. Bu durumda almak istediğiniz evin ortalama fiyatını 200 bin TL olarak düşünebiliriz. Artık bir şey netleşmiştir. “Ben 200 bin TL değerinde bir ev almak istiyorum” diyebilirsiniz.

Elinizde hiç peşin paranız olmadığını da varsayalım. Bu bir sorun olarak karşınıza çıkmaz. Bu durumda sıra tespitli tasarruf yöntemine peşinatsız olarak dahil olabilirsiniz. Bu arada peşinatı olan ailelerin peşinatı olmayanlara göre daha avantajlı konumda olduğunu unutmayalım.

Şimdi adım adım ilerleyelim. 200 bin TL değerinde bir ev almak istiyorsunuz ve peşinatınız yok. Geriye bir şeyi daha belirlememiz gerekiyor. Aylık ne kadar tasarruf yapabilirsiniz? Bu tutarı da tamamen kendi ekonomik durumunuza ve bütçenize göre siz belirliyorsunuz. Ben her ay 300 TL tasarruf yapabilirim diyebileceğiniz gibi 5000 TL tasarruf yapabilirim de diyebilirsiniz. Burada söyleyeceğiniz tutarı siz belirliyorsunuz.

Biz bütçemden her ay ortalama 1100 TL tasarruf edebileceğinizi varsayalım. Aylık tasarruf tutarınız kaç kişilik tasarruf programında yer alacağınızı da belirleyen önemli bir faktördür. Yani 200 bin TL’lik ev için hiç peşinat vermeden her ay 1100 TL ödeme yaptığınızı varsayarsak 180 kişinin yer aldığı tasarruf programına dahil olmanız sizin için uygun olacaktır.

Şimdi geldik son adıma. Artık sıra tespitine katılabilirsiniz. Yapılacak olan sıra tespitinde ilk olarak 180 kişi arasından evini ilk 6 ay sırayla alacak 6 kişi belirlenecektir. Belirlenen 6 kişi önümüzdeki 6 ay boyunca evlerini teslim alacaklar. Daha sonra bu tasarruf programında yer alan ve henüz evini teslim almamış 174 kişi arasından 6 kişi daha belirlenecektir. Bu durum her 6 ayda bir tekrarlanacaktır.

Burada bir ayrıntıya özellikle vurgu yapmak gerekir. 180 kişilik tasarruf programında bulunan herkesin evini teslim alacakları teslim terminleri bulunmaktadır. (Ör: 1. Ay ile 40. Ay arası gibi) Kısacası sizin için belirlenen bu teslim aralığında isminiz yapılan sıra tespitinde okunmadığı takdirde kesin teslim tarihiniz olan 40. Ayda ev sahibi olmaya hak kazanmış olursunuz.

Ve son olarak belirlenen teslim tarihinde Birevim, istediğiniz yerden beğendiğiniz evi alarak size teslim eder.

Şimdi de gelin Birevim’in Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemlerinin size sağladığı avantajlara bakalım.

  • Dar gelirli, orta gelirli veya yüksek gelirli aileler bu yöntemle herhangi fark ödemeden, almak istedikleri evin gerçek değeri neyse sadece onu ödeyerek ev sahibi olurlar. Faiz, vade farkı ya da ek maliyetler Birevim yöntemlerinde bulunmaz.
  • 480 kişiye kadar oluşturulabilen tasarruf programları neticesinde küçük küçük tasarruflarla da ev sahibi olabilirsiniz.
  • Sıra tespitli tasarruf yöntemi oldukça önemli bir finansal modeldir. Bu finansal model size toplam borcunuzu olması gerekenden çok daha erken bitirme fırsatı sunar.
  • Peşinatı olmayan aileler de bu yöntemden istifade ederek hızlı, kolay ve en uygun maliyetle ev sahibi olabilirler.
  • Bu yöntemi tercih eden aileler Türkiye’nin istedikleri yerinden beğendikleri herhangi bir satılık evi alabilirler. Bu ev yeni olabileceği gibi ikinci el bir ev de olabilir.

Birevim’in tasarrufa dayalı finansal modeli içerisinde yer alan Sıra tespitli yöntemleri anlattığımız bu yazımızda bir başka detaylı anlatımı da sizlerle paylaşmak istiyoruz. Şayet noter huzurunda yapılan sıra tespitlerini de tüm detayıyla öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki bağlantı üzerinden “Sıra tespiti nedir, nasıl yapılır?” başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

https://www.birevim.com/blog/sira-tespitli-yontem-nedir-nasil-yapilir/

Tüm yöntem ve kampanyalarımız hakkında daha detaylı bilgi alıp yüz yüze görüşme yapmak için 444 23 53 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Otoban ve Otoyol Hız Sınırları

Bilgi BankasıBirevim

Yeni Evliler Evlilik Kredisi Alabilir Mi?

Bilgi BankasıBirevim

Mernis Sistemi Ne İşe Yarar ve Neden Önemlidir?

Bilgi BankasıBirevim

Banka Kredisi ile Ev Alınır Mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

four × 3 =