6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Birlikte TasarrufSesli Makaleler

İhtiyaçlarınız için Muhteşem Bir Yöntem: Tasarruf

İhtiyaçlarınız için Muhteşem Bir Yöntem: Tasarruf

Konu ihtiyaçlar olunca aklımıza o kadar çok şey geliyor ki…

Bir ev, bir araba, çocuklar için iyi bir eğitim, tatil, eşyalar derken uzayıp giden ihtiyaçlar listesi…

Peki, bu ihtiyaçlar nasıl giderilecek?

Ah keşke bir yerlerden toplu bir para gelse dediğiniz oluyor mu hiç? Ya da filanca akrabadan kalan hatırı sayılır bir mirasla bütün ihtiyaçlarınızı giderdiğinizi hayal ettiniz mi?

Milyonda bir olabilecek böylesi çok çok düşük ihtimallerin gerçekleşmemesi, sizi hayallerinize ulaşmaktan alıkoymasın. Çünkü net bir şekilde sizi başarıya götürecek ve tüm hedeflerinize zamanla ulaşmanıza yardımcı olacak muhteşem bir yöntem biliyoruz. Bu bir sır değil, aslında herkesin bildiği bir yöntem ama ne yazık ki uygulanması hususunda biraz istek ve sabır gerekiyor.

Bu muhteşem yöntemin adı: Tasarruf

“Nasıl yani, tasarruf yaparak mı yüzbinlerce liralık evi alacağım?” dediğinizi duyar gibiyiz.

Evet! Kesinlikle alabilirsiniz. Yeter ki doğru tasarruf yapın, doğru kanallar üzerinden, doğru yerde yapın.

Bu makalemizde öncelikle doğru tasarruf yapmanın birkaç püf noktasına değineceğiz. Siz tasarruf yapmaya doğru yerden başladığınızda, konulan hedeflerin aslında çok da uzakta olmadıklarını fark edeceksiniz. Doğru yapılan tasarruf, doğru yerde yapılıyorsa işte o zaman işiniz daha da kolaylaşacak.

Önce tasarruf yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalara değinelim.

Belirli bir hedefiniz olmalı!

Tasarruf yaparak elde edeceğiniz birikimle ne yapmak istiyorsunuz? Bu soruya net bir cevap verebilmelisiniz. Mesela, “Ben 200 bin TL değerinde 2+1 ev almak istiyorum ve bunun için tasarruf yapıyorum.” türünde bir hedef. Oğlunuzu evlendireceksiniz ihtiyacınız olan parayı elde etmek için tasarruf yapmak, ilerideki belirsizliklerden doğacak riskleri azaltmak için tasarruf yapmak…

Unutmayın! Hedefiniz ne kadar belirgin ve net olursa tasarruf yapma isteğiniz o kadar artar. Hedeflerinizin belirginliği motivasyonunuzun eksilmeden devam etmesini sağlar.

Bir oran belirleyin

Tasarruf yapabilmenin en önemli kurallarından biri, gelirinizin belirlediğiniz kısmını taviz vermeden her ay düzenli olarak birikim için ayırmaktır. Bu oran hedefinize göre değişebilir. Mesela, 3.000 TL geliriniz olduğunu düşünelim. Hedefinizde bir araba almak varsa gelirinizin % 20’sini tasarruf için ayırmak yeterli olabilirken, hedefinizde bir ev almak varsa bu oran %30 ve üzeri olabilir. Gelirinizin ne kadarını tasarruf için ayıracağınızı kuşkusuz en iyi siz bilirsiniz. Yeter ki bu oran belli olsun ve her ay taviz vermeden bunu yapabilelim.

Sabır, sabır, sabır

Tasarruf yaparak birikim elde etmek kolay bir iş değil, biliyoruz. Sabırlı olmak gerekir. Pes etmemek gerekir. Tasarruf yaparken kenara ayıracağınız para ve tasarruf yapmayı planladığınız süre gerçekçi olmalı. Sizi yolunuzdan döndürmemeli! Diyelim ki, hedefinize çabucak ulaşmak için gelirinizin büyük bir kısmını tasarruf için ayırdınız. Bu durum sakıncalıdır. Çünkü gelirinizin büyük bir kısmını tasarruf için ayırmak sizi ekonomik olarak zorlayacaktır ve zamanla tasarrufunuz sekteye uğrayacaktır. Şimdi bir de tam tersini düşünelim. Gelirinizin sizi hiç yormayacak kadar küçük bir kısmını tasarruf için ayırdınız. Bu durumda da hedefiniz sizden uzaklaşacaktır. Çok çok uzun yıllar tasarruf yapmak zorunda kalmanız pes etmenize sebep olabilir. Bu durum da sakıncalıdır.

İdeal olan ve sizi başarıya götürecek yol; makul miktarda, sabırla, düzenli tasarruf yapabilmektir. Tasarruf yolculuğunuzda moralinizin bozulmasına, motivasyonunuzun düşmesine izin vermeyin. Disiplinli bir şekilde tasarrufunuzu yaparken hedeflerinizi aklınızdan çıkarmayın.

Kendiniz için istediğinizi başkaları için de isteyin!

Tasarruf yaparak birikim elde etme çabanızı yakınlarınızla paylaşmanız, onların da sizi desteklemesi motivasyonunuzu artıracaktır. Belki birlikte hareket edecek, belki onlar da sizin gibi tasarrufa yönelecektir. Doğru yaptığınız ve büyük faydalar elde edeceğiniz bir işi yakınlarınızın da yapmasına vesile olmak sizi mutlu edip gayretlendirecektir.

Evet! Aslında bu kadarını yaptığınızda tasarruflarınız neticesinde ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayarak hayatınızın güzelleştiğini görmek zor değil.

Son bir püf nokta daha…

Tasarruf yapmak kadar tasarrufların doğru kanallar üzerinden doğru yerde yapılması da önemlidir. Yazılarımızda da sık sık belirttiğimiz gibi tasarruflarınızın hızla, uygun bir şekilde, kolaylıkla birikime dönüşmesini sağlayan Birevim tasarruf yöntemlerini tercih edebilirsiniz. Böylelikle sizin bireysel olarak örneğin 100 ayda elde edeceğiniz birikimi kısa sürede, faizsiz, herhangi bir fark ödemeden, kolaylıkla elde etmenizi sağlayacaktır. Birevim’in tasarrufa dayalı faizsiz yöntemleri hakkında tüm detayları www.birevim.com adresinden öğrenebilir, müşteri temsilcileriyle görüşerek ücretsiz danışabilir, kendi tasarruf planınızı oluşturabilirsiniz.

Haydi! İhtiyaçlarınızı ve hayallerinizi daha fazla ertelemeyin, size ve ailenize güzel bir gelecek için tasarruf yapmaya başlamanın şimdi tam zamanı.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirlikte Tasarruf

Birevim Araba Hesaplama Programı

Bilgi BankasıBirlikte Tasarruf

Birevim Ev Hesaplama Programı

Bilgi BankasıBirlikte Tasarruf

Herkesi Ev Sahibi Yapmayı Hedefleyen Bir Model: BİREVİM

BirevimBirlikte Tasarruf

Çalışan da, emekli de bu yöntemle ev sahibi oluyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

five × one =