6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Parsel Sorgulama – TKGM Parsel Sorgu Nasıl Yapılır?

parsel sorgulama

Parsel sorgulama TKGM (Tapu ve Kadastro Müdürlüğü) ve e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. E-Devlet projesi olan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile Türkiye’nin herhangi bir yerindeki tarla, ev, dükkan, apartman, bina, fabrika ve bahçe gibi birçok taşınmazın sorgulaması yapılmaktadır. E-devlet ve TAKBİS üzerinden ada parsel sorgulama işlemi de oldukça kolaydır. Parsel sorgulama TKGM üzerinden yapmak için Taşınmaz No girmek gerekmektedir. E-devlet üzerinden parsel sorgulama yapmak için de E-devlet şifre girerek işlem yapmak gerekmektedir.

Parsel Sorgulama Nedir?

Parsel Sorgulama, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü üzerinden gayrimenkullerin yerinin tespit edilmesi için yapılan işlemdir. Parsel sorgulama, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü (TKGM) tarafından vatandaşlara sunulan bir hizmet uygulamasıdır. Parsel sorgulama ile tapu müdürlüklerine gitmeden pafta bilgilerine, alan konumuna ve tapu bilgilerine ulaşmak mümkündür. TKGM Parsel Sorgu ile tarla, ev, dükkan, apartman, bina, fabrika ve bahçe gibi birçok taşınmazın sorgulaması yapılmaktadır. E-devlet üzerinden parsel sorgulama ile konut sigortası için cadde ve sokak benzeri bilgilerine ulaşılmaktadır. Kadastro parsel sorgulama için Google play üzerinden de uygulama indir seçenekleri bulunmaktadır.

Parsel Nedir?

Parsel, TDK’ya (Türk Dil Kurumu) göre; tapu ve imar yasalarına göre üzerinde tek bir yapı kurulabilecek biçimde bölümlenmiş toprak parçasıdır.

Ada Nedir?

Ada, TDK’ya (Türk Dil Kurumu) göre; Cadde, sokak, akarsu ve demiryolu gibi sınırları doğal ya da yapay engellerle çevrilen parseller topluluğuna ada denir.

Pafta Nedir?

Pafta, TDK’ya (Türk Dil Kurumu) göre; Büyük bir haritayı, planı ya da modeli oluşturan ayrı parçalardan her biri pafta olarak ifade edilmektedir.

Parsel sorgulama nasıl yapılır? TAKBİS Parsel Sorgulama 

Parsel sorgulama, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulaması üzerinden yapılmaktadır. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile vatandaşlar parselsorgu.tkgm.gov.tr adresi üzerinden istedikleri detaylı parsel sorgulama yapabilmektedir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulamasını aşağıdaki linkten ziyaret edebilirsiniz.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulamasını aşağıdaki linkten ziyaret edebilirsiniz.

TKGM | Parsel Sorgulama Uygulaması için tıklayın

TKGM Parsel Sorgulama için ada parsel sorgu ekranında bulunan lokasyon kısımlarını girip sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Sorgu ekranına parsel ve pafta bilgilerini de girdiğinizde arsanızın detaylı bilgilerini edinebilirsiniz.

Vatandaşlar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile parsel sorgulama veya parsel inceleme yapabilmektedir. MEGSİS üzerinden yapılan parsel sorgulama da Kadastro’daki taşınmazlarla ilgili tapu bilgileri harita ile ulaşılmaktadır.

Ayrıca Tapu parsel sorgulama yaptırmak için arsa ve arazi sahiplerinin bulundukları il ve ilçedeki Tapu Dairesi binalarına bizzat gitmeleri gerekmektedir.

Parsel sorgulama E-Devlet ile de yapılmaktadır. E-Devlet parsel sorgulama için TC kimlik doğrulaması yapılması gerekmektedir. E-Devlet parsel sorgulama ile parsel numaralarına erişilebilmektedir.

e-Devlet Üzerinden Parsel Sorgulama

e-Devlet parsel sorgulama yapmak için e-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. Eğer bir e-Devlet şifreniz yoksa PTT’ye giderek şifrenizi öğrenebilirsiniz. E-devlet şifresi ile e-Devlet (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris) erişim sağlandıktan sonra tapu sorgulama ve parsel sorgulama yapılmaktadır.

Telefondan Parsel Nasıl Sorgulanır?

Vatandaşlar için önem arz eden ve en kısa süre içerisinde dakikalar sürerek öğrenilmesi söz konusu olan parsel sorgulama artık daha pratik bir işlem halini almıştır. Bundan dolayı kişilerin istedikleri işlemleri yapabilmesi ve daha kısa sürede bu bilgileri edinmesi için uygulama ya da girişleri sağlayarak en kolay adımlarla parsel bilgisine erişmesi söz konusudur.

Hem daha kısa süreli hem de kolay şekilde yapılması mümkün olan işlemler için telefon oldukça yeterlidir. Bu durumda kişilerin herhangi bir kuruma gitmeden istedikleri yerden işlerini halletmeleri son derece kolaydır. Eskiye nazaran bu işlemler artık E – Devlet ile daha kısa süre içerisinde yapılır. Bunun için E – Devlet sistemine giriş yapmak ve arama alanına tapu bilgileri sorgulama yazarak en kısa zamanda işlemler yapılır.

Kişiler bu adımları kullanarak en kısa süre içerisinde tapuya dair olan tüm bilgilere erişebildiği gibi aynı zamanda parsel sorgulama yaparak da tüm adımları uygulayarak istedikleri ve merak ettikleri bilgileri edinebilirler.

CBS Üzerinden Parsel Sorgulama

Kişilerin belirli bir bölgede bulunan ve tam olarak konumunu da açıkça göstermekte olan CBS ile kişiler parsel ya da tapunun tam anlamıyla konumunu öğrenebilir. Bundan dolayı belirli bir bölgede yer almakta olan arazinin değeri, sınırları, nerede bulunduğu, mülkiyetin özellikleri ve de daha fazlası için kişiler bu sistemi kullanabilirler.

Aynı zamanda bu şekilde olan araziler ya da tapular için de hukuki durum hakkında dahi bilgi alınmasında bu sistemin kullanılması son derece mümkün olur. Bu nedenle ne zaman istenirse bu sistemin kullanılması ve kişilerin istedikleri bilgiye ulaşmasını sağlaması açısından CBS kullanmak oldukça pratik ve kolay şekilde sonuç verir.

Kişiler tarafından kullanılması söz konusu olan CBS parsel sorgulama sayesinde insanlar tapu, arazi ve de istedikleri parsel hakkında kolaylıkla bilgi edinebilirler. Her türlü verinin bir arada toplanması adına bunları coğrafi konumlarla da ilişkilendirerek kişiler için grafik ya da basılı olarak izleme imkanını sunar.

Detaylı Parsel Sorgusu Nasıl Yapılır?

Eski zamanlarda belediyelerde yer alan imar uygulama birimlerine gidilerek yapılmakta olan tapu sorgulama ve parsel sorgulama işlemleri artık daha kısa sürede ve pratik şekilde yapılır. Kişiler istedikleri zaman en kısa sürede bu işlemleri internet üzerinden yapabilmekte ve daha iyi sonuç alabilmektedir. Hem belediyeye gitmeye gerek kalmaması hem de internet ile saniyeler içerisinde hallolması son derece mantıklı olur.

İstendiği zaman yapılan detaylı parsel sorgulama nasıl yapılır? Kişilerin bunun için kullanabilecekleri pek çok yol vardır. İlk olarak E – Devlet siteminin kullanılması son derece hızlı sonuçların alınmasını sağlar. Bunun yanında tapu ve kadastro genel müdürlüğüne ait olan internet sistemi üzerinden de kişiler istedikleri sonucu almak adına arama yapabilir. Endeksa sistemi üzerinden de kişilerin tıpkı burada karşılarına çıkmakta olan detaylı bilgileri sistem sayesinde de elde etmesi gayet mümkündür. Detaylı şekilde bu sorgulamayı yapabilmek ve kişilerin aradıkları sorulara yanıt bulmasını sağlamak için bu şekilde adımlar izlenebilir.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Parsel Sorgulama Kullanım Koşulları

Kişilerin kullanmak istedikleri sistem olarak tapu kadastro müdürlüğü parsel uygulaması tam olarak bilgileri gizli şekilde tutarak kişilere istedikleri bilgileri sunar. Bu sayede kişiler istedikleri bilgilere ulaşabilmek adına buradan sorgulama yaptıkları zaman aradıkları bilgilere gizli şekilde erişebilir. Aynı zamanda kişilerin uygulamayı kullanması adına sisteme giriş yapması ve de tüm doğru bilgilerle buradan sorgulama yapabilmesi adına her şeyi eksiksiz doldurması gerekmektedir.

Kişilerin tüm hakları saklı olduğundan son derece mantıklı olarak hareket edilerek bilgilerin saklı olmasına özen gösterilir. İstenen zamanda kişilerin aradıkları bilgiye ulaşması bu sistem sayesinde mümkün olduğundan kişiler tapu kadastro müdürlüğü ile parsel sorgulamalarını en pratik şekilde pratiklik olması açısından sağlayabilir.

Sistemin kullanılmasına yönelik olarak kişilerin doğru olan bilgiler ile hareket ederek karşılarına çıkmakta olan alanları da kolay şekilde doldurmaları sağlanır. Bu nedenle kişiler bilgilerini doğru şekilde girerek istedikleri parsel bilgisine ulaşarak sonucu öğrenebilirler. Hem daha güvenilir hem de gizlilik sunması açısından kişiler istedikleri sistemi kullanabilir. Parsel sorgulama kullanım koşulları bu şekilde kişiler için güvenilir olması adına belirtilmektedir.

Ada parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

Gayrimenkul sahibi olmak isteyenler, Tapu Dairesi veya TKGM ada parsel sorgulama ve parsel sorgu ekranı üzerinden sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Parsel Sorgulama Nasıl Kullanılır?

E-devlet ve TAKBİS üzerinden parsel sorgulama işlemi oldukça kolaydır. TKGM parsel sorgulama uygulamasında; İsme göre tapu sorgulama, Tapu başvuru sorgulama, Başkasına ait tapu sorgulama, Ada parsel sorgulama, 3D Parsel sorgulama ve Detaylı parsel sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

Parsel Sorgulama İşlemi Başarısız Olursa Ne Olur?

TKGM parsel sorgulama işlemin başarısız olması durumunda bu Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) kaydınızın olmadığı anlamına gelmektedir.

TAKBİS Nedir?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS), E-Devlet projesidir. TAKBİS, Türkiye genelinde mülkiyet bilgilerinin online ortamda görüntülenmesini sağlayan bir sistemdir. TAKBİS, ada ve parsel sorgulama işlemi için özel hizmet veren siteler ile bilgi paylaşımı yapmaktadır. TKGM, TAKBİS kaydı yapılmasına kişisel verilerin güvenliği açısından önem gösterir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

Kredi Kartı ile Araç (Araba) Alınır Mı?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Plaka Çıkarma Ücreti Ve İşlemler

Bilgi BankasıBirevim

Engelli Raporuyla Alınabilecek Araçlar 2024

Bilgi BankasıBirevim

İstanbul’un Depreme En Dayanıklı İlçeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

one × four =